Biztosítás Gazdaság Hírek

A CIG Pannónia Olaszországban bővíti hálózatát

Fuvarozóknak kialakított, speciális kezesi biztosítással lép az olasz piacra a CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) – közölte a biztosító társaság csütörtökön az MTI-vel. – közölte a biztosító társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a vállalat így már öt országban van jelen, miután 2012-ben fuvarozói felelősségbiztosítást vezetett be Lengyelországban, 2013-ban pedig szállítmánybiztosítással lépett piacra a három balti államban.

A biztosító társaság lengyelországi, határon átnyúló szolgáltatásokból származó díjbevétele a 2012-es 130 millió forintról 2014-ben 500 millió forintra emelkedett – olvasható a közleményben.

A CIG Pannónia féléves jelentése alapján 2014 első fél évében a nem-életbiztosítási szegmens bruttó díjbevétele 52 százalékkal, 1,358 milliárd forintra csökkent 2013 azonos időszaki bevételéhez képest.

A menedzsment várakozásainak megfelelően a portfoliótisztításnak köszönhetően a nem-élet díjbevételek jelentősen csökkentek ugyan, az adózott eredmény ugyanakkor számottevően, az előző év azonos időszakához képest 340 millió forinttal javult – áll a jelentésben.

Forrás: MTI  (bbri \ gpp \ gtr)
.

(Ezt a cikket 176 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .