Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési prognózis

A 2014. szeptember 6-7. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Nyárias melegre van kilátás 25 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap többórás napsütésre, igazi kiránduló időre számíthatunk. A néha megnövekvő gomolyokból csupán elszórtan alakul ki zápor, zivatar.

H. Szabó Sándor felvétele
H. Szabó Sándor felvétele

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M1

A 129 km szelvénynél lévő csomópontban az M1 és M85 autópályák összekötésének építése zajlik. Az I-II. ütemben az M1 autópálya 129 csomópont minden ágát sávos táblákkal leszűkítették 3,5 m szélességre. A sávszűkítés kiépített fix tereléssel (éjszaka is) történik, 40 km/h sebességkorlátozás mellett;

M2

Kátyúzás miatt mindkét pályatesten a 36-48 km szelvények között váltakozó sávzárásra kerül sor, mobil tereléssel, 40 km/h sebességkorlátozás mellett. A forgalom tárcsás irányítás mellett halad.

M3

A 219+700 és a 221+050 km szelvények között a jobb pályatesten 2014. április 2-tól kezdődött hídépítés még tart, emiatt az előző és a leálló sáv le van zárva kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve;

A 222+100-220+800 km szelvények között a bal pályatesten 2014. április 3-tól kezdődött hídépítés még tart, emiatt az előző és a leálló sáv le van zárva kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve;

M30

A 27+000-28+600 km szelvények között a Miskolc elkerülő szakasz csomópont építése miatt a jobb pályatesten 2014. augusztus 18-tól várhatóan 2014. november 1-ig a teljes jobb pálya zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 40 km/h sebességkorlátozás mellett. A forgalom a bal pályán halad mindkét irányban, 1+1-es terelés mellett;

M7

2014. szeptember 6-ig 8.30 és 18.30 óra közötti időben mindkét pályatesten a 150+000-170+000 km szelvények között sóvédelem javítás, garanciális korlátemelés, aszfaltozás, hézagkiöntés, burkolatjelfestés miatt a leállósáv zárására, valamint a H1, H2 sávok időszakos zárására kerül sor mobil tereléssel 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek: Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. szeptember 6. (szombat) 22 órától szeptember 7. (vasárnap) 22 óráig tart.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

Határátkelők forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen péntek este, valamint szombat délelőtt kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő személyforgalomban, amely 30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban péntek déltől lehet vasárnap estig várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-120 percet.

A teherforgalomban a be-és kilépő irányokban lehet várakozás kialakulásával számolni a hétvégén a kamionstop időszakát kivéve, amelynek mértéke a 30-60 percet várhatóan nem haladja meg.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamion stop időszakát kivéve a kilépő irányban 30-120 perc, belépő irányban 30-60 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni. A személyforgalomban belépő irányban a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni, elsősorban a várhatóan növekvő buszforgalom miatt

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban, pénteken kora délutántól késő estig a kilépő irányban várható megnövekedett forgalom, melynek következtében akár 30-60 perc lehet a várakozás. A belépő irányban péntektől vasárnap estig lehet számolni várakozás kialakulásával, amelynek mértéke időnként elérheti a 60-180 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől szombat estig a kilépő irányban 60 perc, vasárnap 22.00 óra után belépő irányban 60 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hét minden napján 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Békés megye

A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban alakulhat ki várakozás a hétvégén – a hétvégi kamionstop időszakát kivéve -, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is. A hétvégét követően pedig belépő irányban kell számolni várakozás kialakulásával, melynek mértéke szintén elérheti a 60-120 percet is.

Battonya közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a belépő buszforgalomban, amelynek mértéke előreláthatólag nem haladja meg a 30 percet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a kilépő teherforgalomban szombaton, 06-án 21.00-24.00 óra között 30 perc várakozás alakulhat ki. Vasárnap 07-én 21.00 órától hétfőn 10.00 óráig belépő irányban 30 perc várakozás alakulhat ki a teherforgalomban, míg hétfőn 08-án 00.00 órától 08.00 óráig 60 perc várakozás alakulhat ki a kilépő irányban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, amely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten szerda estétől, péntek reggelig, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 60-120 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a hétvégén a személyfogalomban napközben be- és kilépő irányban, melynek mértéke várhatóan 30-60 perc lehet.

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 07.00-19.00 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08.00-16.00 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A két átkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően, akár 30 perc várakozással is lehet számolni.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

ORFK Kommunikációs Szolgálat
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 325 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .