Gazdaság Hírek

Mintegy 350 millió forintos fejlesztés a Cronusnál

Több mint 350 millió forintos beruházással két korszerű, földmunkához használható kotrógépet vásárolt a Cronus Tömegáru-Fuvarozó és Szolgáltató Kft., amelyhez az Európai Unió mintegy 140 millió forintos támogatást nyújtott – közölte a cég az MTI-vel.

Illusztráció – Forrás: Cronus Kft.

A Cronus közleményéből kiderül: a most beszerzett hidraulikus lánctalpas kotrógép a nehezen megközelíthető, sáros terepen történő földmunka során ideális, a másik lánctalpas munkagép szintén gépi földmunka, tereprendezés, illetve kavics és homokbányászat során is hasznosítható. Az új gépek segítségével a korábbinál magasabb színvonalon és gyorsabban tudja a megbízásokat teljesíteni a cég, míg az eddig bérelt munkagépek kiváltásával költségmegtakarítást is realizál – írja a cég.

A budapesti székhelyű Cronus Kft-t 1992-ben alapították, tevékenységi köre vasúti pályák rehabilitációs munkái, gátépítés és autópálya építés.

A Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly több, mint 5,11 milliárd forintot tett ki, ami mintegy 160 millió forinttal kevesebb a 2012-es árbevételénél. A cég adózott eredménye 2013-ban 115 millió forint volt, 24 millió forinttal maradt el az egy évvel azelőttitől.

Forrás: MTI  (gde \ gte)
.

(Ezt a cikket 153 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .