Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Torlódásra kell számítani a csengersimai magyar-román határátkelőhelyen

A Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt torlódásra kell számítaniuk az autósoknak a hétvégén a csengersimai magyar-román határátkelőhelyen – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-vel.

ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
Csengersimai magyar-román határátkelőhely – ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

Tájékoztatásuk szerint Csengersimánál tömegesen jelentkeznek belépésre a Romániából és Moldovából visszatérő vendégmunkások, péntek éjszakára a várakozási idő elérte a három órát.

Jelenleg a határállomás mind a négy belépő személyforgalmi sávja üzemel, a csengeri határrendészeti kirendeltség munkatársainak átcsoportosításával pedig a két buszsávot is megnyitották a személyforgalom számára. A torlódás szombat délelőttre egy órára csökkent, a hétvége hátralévő részében azonban ismét nagy forgalomra lehet számítani.

A gyorsabb átlépés érdekében a rendőrség az éjjel-nappal üzemelő vállaji, vagy más magyar-román viszonylatú határátkelőhely használatát javasolja az utazóknak.

Forrás: MTI  (hvzs \ bki \ gtr)
.

(Ezt a cikket 147 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .