A Federal-Mogul és a Buggyra együttműködése 2014-ben is folytatódik

Az elmúlt évek sikeres együttműködésének folytatásaként a Federal-Mogul az idei szezonban is Ferodo fékalkatrészeket szállít a Buggyra-istálló fékrendszereihez.

A FIA European Truck Racing Championship a május 24–25-ei hétvégén nyitott az első versennyel az olaszországi Misanóban. A Buggyra versenyzőcsapata, amely szintén részt vett az első versenyen, a 2014-es szezonban is a Federal-Mogul Ferodo fékalkatrészeinek szavazott bizalmat. Az együttműködés 2012-ben indult, amikor a Federal-Mogul a kereskedelmi forgalomban is kapható féktárcsákat, továbbá első és hátsó fékbetéteket kezdett szállítani a Buggyra csapat számára. A következő évben a Federal-Mogul már testre szabott féktárcsákat készített a Buggyra számára. A jobb működési teljesítménynek köszönhetően a Buggyra pilótáinak elég később elkezdeniük a fékezést, hisz az nagyobb intenzitással megy végbe, így hosszabb ideig vezethetnek nagy sebességgel. Ennek köszönhetően pedig mindkét Buggyra-pilóta jobb időeredményeket ért el az előző szezonhoz képest.

Federal-Mogul-Race02

„Az együttműködés a Federal-Mogullal kulcsfontosságú számunkra. Az előző szezonban kifejlesztettünk velük egy speciális féktárcsát, amely rendkívül magas hőmérsékleten is működőképes. Ez pedig lehetővé tette David számára, hogy a fék hűtési problémája ellenére is folytatni tudja a versenyt, ami a pontszerzés szempontjából döntő jelentőségűnek bizonyult. Be tudta fejezni a versenyt, nem kellett feladnia” – dicsérte az együttműködést Robin Dolejs, a Buggyra istálló műszaki igazgatója.

„A Ferodo már hosszú ideje az egyik leginnovatívabb márka és a világ járműgyártóival, valamint versenyistállóival, például a Buggyra-istállóval való együttműködéseknek köszönhetően, biztos vagyok benne, hogy ezt a vezető szerepet a jövőben is fenn fogjuk tartani” – mondta Krózser József Country Manager Hungary és hozzátette: „A Federal-Mogul ezt a know-how-t az utángyártott piacon is hasznosítja, ahol vállalatunk a Ferodo és a Beral márkanevek alatt széles körű és népszerű fék termékválasztékkal van jelen.”

A Federal-Mogul évről évre megújítja az együttműködést a Buggyra-istállóval. Év elején a Federal-Mogul tesztelési célból a Buggyra rendelkezésére bocsátott néhány alkatrészt a Dakar-rali alatt, hogy a következő években is ki tudja elégíteni a Buggyra igényeit. Múlt évben a Federal-Mogul rendezte az év szerelője verseny döntőjét a Buggyra Technology Centre-ben, amely során hét európai ország döntősei mérték össze tudásukat. Időre kellett szervizelni egy olyan Buggyra versenykamion fékrendszerét, amelynek pilótája David Vrṧecký, Európa egyik legjobb kamionversenyzője volt.

A Federal-Mogul vállalatról

A Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) egy piacvezető nemzetközi vállalat, amely termékeket és szolgáltatásokat biztosít a világ gépjárműgyártói és szervizei számára, valamint berendezéseket gyárt a személyautók, könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, tengeri, vasúti, repülési, energiatermelési és ipari járművek piacára. A vállalat termékei és szolgáltatásai hozzájárulnak az üzemanyag-felhasználás gazdaságosságának és a járművek biztonságának javításához, valamint a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

A Federal-Mogul két független üzleti részlegben működik, élükön egy-egy ügyvezetővel, akik a Federal-Mogul igazgatótanácsa felé tartoznak beszámolási kötelezettséggel.

A Federal-Mogul Motorparts több mint 20 legjobban elismert márkáját forgalmaz a járművek nemzetközi pótalkatrészpiacán, emellett pedig az eredeti járműalkatrész-gyártókat is kiszolgálja. A vállalat pótalkatrészmárkái között szerepelnek például a következők: BERU® gyújtási rendszerek*; Champion® gyújtógyertyák, ablaktörlők és szűrők; AE®, Goetze®, Glyco®, Nüral® és Payen® motoralkatrészek; MOOG® kormánymű- és felfüggesztés-alkatrészek; továbbá Ferodo®, Wagner®, Beral®, Necto®, Duron® és Abex® fékalkatrészek.

A Federal-Mogul Powertrain eredeti hajtáslánc-alkatrészeket, valamint rendszervédő eszközöket tervez és gyárt a személyautók, nehézgépjárművek, ipari és szállítmányozási alkalmazások számára.

A Federal-Mogul vállalatot 1899-ben alapították Detroitban. A vállalat székhelye a Michigan államban lévő Southfieldben található, és 33 országban közel 44 300 embert foglalkoztat. További információkért látogasson el a következő webhelyre: www.federalmogul.com.

*A BERU a BorgWarner Ludwigsburg GmbH bejegyzett védjegye.

Forrás: www.webershandwick.hu
.

(Ezt a cikket 136 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?