Adózás Ellenőrzések Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Egyelőre nem találtak “fekete” borszállítmányt a pénzügyőrök az országos ellenőrző akcióban

Eddig nem találtak tartályban szabálytalanul érkező szőlőbort a múlt héten megkezdett országos akció sorozat keretében a tartálykocsikat ellenőrző pénzügyőrök – közölte Némedi-Varga Éva pénzügyőr őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense szerdán az MTI-vel az M5-ös autópálya egyik ellenőrzési pontján.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága munkatársa keresőkutyával egy kamiont ellenőriz Kecskemét határában, a Hetényegyházi pihenőben 2014. július 30-án. MTI Fotó: Marjai Janos
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága munkatársa keresőkutyával egy kamiont ellenőriz Kecskemét határában, a Hetényegyházi pihenőben 2014. július 30-án. MTI Fotó: Marjai János

Bács-Kiskun megyében található a legtöbb regisztrált bor adóraktár, ezért a megyében kiemelten folytatnak ellenőrzést a három hónapig tartó akciósorozat idején – indokolta az őrnagy, hogy miért az M5-ös autópálya megyei szakaszát ellenőrzik kiemelten.

Némedi-Varga Éva hangsúlyozta, hogy az akció fő célja az uniós tagállamokból “feketén” szállított szőlőborok, a silány minőségű, bornak nem nevezhető termékek forgalmának megakadályozása. A megye nagyobb útjain, valamint az autópályán az akció első 5 napján 67 pénzügyőr 181 gépjárművet ellenőrzött, melyből 31 volt a tartályautó – sorolta az ellenőrzés adatait a sajtóreferens.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága munkatársai egy kamiont ellenőriznek Kecskemét határában, a Hetényegyházi pihenőben 2014. július 30-án. MTI Fotó: Marjai János
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága munkatársai egy kamiont ellenőriznek Kecskemét határában, a Hetényegyházi pihenőben 2014. július 30-án. MTI Fotó: Marjai János

Az akció eddigi tapasztalatairól elmondta: a megállított tartálykocsik többsége nem szőlőbort, hanem más terméket szállított. A pénzügyőrök az ellenőrzés kezdete óta 18 esetben tapasztaltak egyéb szabálytalanságot, jellemzően közigazgatási, illetve jövedéki szabálysértést, ezért a megindított eljárások keretében 5,5 millió forint bírságot szabtak ki.

Némedi-Varga Éva felhívta a figyelmet, hogy a szeptember végéig tartó akció keretében a bor szállítmányok gyakori és váratlan ellenőrzésére lehet számítani továbbra is a közutakon, de az érintett gazdálkodóknál, a pincészeteknél is sűrűbben megjelennek a pénzügyőrök.

Forrás: MTI  (bgj \ egr \ gte)
.

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .