Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Rendezvények Találkozók Volkswagen

A hegyekben találkoztak a Volkswagen Transporterek szerelmesei

Kétévente Volkswagen Transporter T1-esektől, azaz a Bulliktók hangosak az ausztriai Grossglockner hágói. Idén tizedszer találkoztak a különleges autók rajongói és szerelmesei.

A Volkswagen buszok kultusza egyre szélesebb körben terjed, míg az első ilyen találkozón huszonnyolcan vettek részt, addig az idei 10. jubileumi rendezvényen a Transporter-generáció képviselői négyszáznál is több autót vonultattak fel.

Minden találkozó fénypontja a kalsi Glocknerstraßen végigvonuló konvoj, amely a 700 méteres szintkülönbséget leküzdve az 1920 méter magasan fekvő Lucknerhausig menetel a kelet-tiroli romantikus hegyormok közötti szerpentineken. Felejthetetlen látvány a Transporterek végtlennek tűnő felsorakozása a 3798 méter magas hósapkás Grossglockner lábánál.

A háromnapos rendezvény során lehetőség van természetjárásra, Kelet-Tirol szépségeinek felfedezésére, de akit csak az autók érdekelnek, az részt vehet a találkozó legidősebb és legszebb autójának kiválasztásában és megünneplésében, este koncertek és vidám összejövetelek szórakoztatják a közönséget.”

A németek mellett olasz, holland, svájci, szlovén, cseh, skót Bullik is rendszeres vendégek, de nem maradhattak ki a magyarok sem. Mint azt Ránky Dezsőtől, T3-tuning Klub egyik vezetőjétől megtudtuk, három magyar T1-es képviselte hazánkat, akikhez csatlakozott két ausztriai magyar Bullija. A veteránokat négy T2-es, és két T3-as is elkísérte. A magyar T1-esek ötven év körüliek, van köztük gyári állapotú és teljesen tuningolt is. Ránky Dezső elmondta, hogy mind saját lábon érkeztek a 600 kilométerre lévő Kalsba, ahol mindannyian részt vettek az embert és kocsit próbáló 200 kilométeres szombati hegyi túrán.

Az idei rendezvény látogatói szerencsésnek mondhatják magukat, mert az idő kedvezett a felvonulásnak, két évvel ezelőtt jégeső zavarta az ünneplést. “Az egyik legszebb pillanat minden kalsi találkozón, amikor a túra során sikerül megmászni a hegyeket és ott állhatunk Ausztria kocsival megközelíthető legmagasabb pontján. De a legszebb pillanat a hazaérkezés és az a tudat, hogy az ötvenéves géppel simán, esemény nélkül megtettük az 1500 kilométeres túrát. Idén sajnos egy útlezárás miatt” – idézi fel a Kuszto néven ismert autós friss élményeit -, “szétszakadt a 400 autós konvoj, így nem tudtunk olyan fotókat készíteni, mint régebben, ahol amerre csak néztünk T1-T2 buszok voltak.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 213 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .