Érdekvédelem Hírek Rendezvények Versenyek

Nő lesz idén Magyarország legjobb kamionsofőrje?

Bátorság és elszántság hajtja a pályán a hazai sofőrnőket

 Megvan az első női jelentkező az idei 5 tengelyen – biztos kézzel! közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetésre, aki büszkén képviseli majd a gyengébbik nemet a férfias küzdelemben. A jelentkezés már javában zajlik a versenyre, amelynek tétje nem kicsi, hiszen a legjobb kamionost 1 millió forinttal jutalmazza a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB. A végső győztes akár egy hölgy is lehet 2014-ben.

Bari_Gyongyi_munka_kozben

Élre törnek a kamionos hölgyek ebben a kifejezetten férfias szakmában, hogy bebizonyítsák ők is képesek helytállni az 5 tengelyen – biztos kézzel! megmérettetésen, megmutatva, hogy nincs lehetetlen, egy nő is lehet Magyarország legjobb kamionsofőrje.

Bari Gyöngyi az első női versenyző, aki már lassan 20 éve dolgozik kitartóan a szakmában. Legfőbb célja, hogy megnyerje a versenyt és példát mutasson azoknak a nőknek, akik hozzá hasonlóan a kamionsofőri hivatást választották. Ennek a munkának is megvannak a maga szépségei – kaland, izgalom, mindennapi kihívás-, amelyek hangsúlyozásával minden fiatalt buzdítani szeretnének kolleganőivel együtt, hogy bátran válasszák ezt a pályát.

5tengelyen-biztos_kezzel_2013 (4)

„Az egyik oka, hogy jelentkeztem a versenyre, hogy végre elismerje a társadalom, nincs már kifejezetten női vagy férfi munkakör” – mondta Bari Gyöngyi, aki szakmáját egy fogadás miatt választotta, de az évek alatt lételeme lett hivatása. „Szerencsére elmondhatom, hogy a mai napig nem vált unalmassá, monotonná a munkám. Minden nap hoz valami új helyzetet, új kihívást, amelyet, ha sikerül megoldanom, boldogság tölt el”- tette hozzá a Kanczler Intertrans Kft. munkatársa.

5tengelyen-biztos_kezzel_Plakat_2014Európában körülbelül minden ezredik kamionsofőr nő, s hazánkban is hasonlóak az arányok, azaz a közel 120 ezer kamionvezetőnek csupán pár százalékát teszik ki a gyengébbik nem képviselői, akik férfitársaikhoz hasonlóan most bátorságukkal és elszántságukkal mutathatják meg, mit tudnak. Augusztus 15-ig várják női és férfi vezetők jelentkezését egyaránt, hogy megnyerjék a nettó 1 millió forintot és persze a „Magyarország legjobb kamionsofőrje” címmel járó óriási elismerést.

Jelentkezési határidő:

2014. augusztus 15.

További információk:

http://www.5tengelyen.hu

Forrás: Positive Communications Kft.
.

(Ezt a cikket 671 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .