Gazdaság Hírek Márkahírek Scania

Nőtt a Scania féléves üzemi eredménye és bevétele

Nőtt Scania svéd autóipari cég üzemi eredménye és értékesítési árbevétele a június végével záródott idei első félévben a tavalyi év azonos időszakával összevetve.

Martin Lundstedt
Martin Lundstedt, a Scania elnök-vezérigazgatója

A cégnek az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a hat hónapban az üzemi eredmény 8 százalékkal 4,276 milliárd svéd koronára (1 svéd korona mintegy 33,6 forint) emelkedett az egy évvel korábbi 3,971 milliárd koronáról.

A nehéztehergépjármű és autóbuszgyártó konszern árbevétele 4 százalékos emelkedéssel 43,917 milliárd svéd koronát tett ki.

Martin Lundstedt, a Scania elnök-vezérigazgatója a második negyedév teljesítményéről szólva kiemelte, hogy ebben az időszakban a tehergépkocsik rendelésállománya magas szinten volt. Ezen belül az európai rendelésállomány emelkedett az előző negyedévhez hasonlítva, főként a javuló gazdasági helyzetnek és a járművek szükséges cseréjének köszönhetően. A Scania megerősítette helyzetét Európában, növelte piacrészét, többek között az Euro 6 termékválasztékának köszönhetően.

A latin-amerikai rendelésállomány az előző negyedévivel azonos szinten maradt, ugyanakkor Ázsiában erőteljesen emelkedett. Az oroszországi keresletet hátrányosan befolyásolták a régióban zajló események.

A Scania hosszú távú tervei alapján folytatja tovább munkáját, amely szerint növelni szeretné piacrészét a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Ennek eredményeképpen bevételei 5 százalékkal növekedtek az első félévben ezen a területen.

A pénzügyi szolgáltatások szintén jó eredményeket hoztak. A második negyedév folyamán a Volkswagen ajánlatának elfogadásával tisztázódott a tulajdonosi szerkezet is. A MAN-nal és a Volkswagennel folytatott együttműködés most már intenzívebbé válhat, amely alapot ad a vállalat 2020-ig felvázolt növekedési stratégiájához.

Forrás: MTI  (gscs \ gte)
.

(Ezt a cikket 195 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .