Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Nagy torlódás alakult ki az M0-son és az M7-esen is

Tíz kilométeres kocsisor torlódott fel az M0-son az M5-ös felé Diósd térségében, ezért a 13-as kilométernél javítási munkákat végző szakemberek a két lezárt sávból egyet megnyitottak a torlódás mérsékléséért – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombat délben az MTI-vel.

Tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé, Diósd térségében 2014. július 19-én. A torlódás részben a hőségriasztás miatt felfüggesztett kamionstop miatt alakult ki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
A torlódás részben a hőségriasztás miatt felfüggesztett kamionstop miatt alakult ki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Pécsi Norbert Sándor korábbi tájékoztatása szerint az M0-s érintett szakaszán egy júniusi balesetben kiégett kamion okozta károk elhárítása folyik, emiatt péntek este 7 órától a három sávból kettőt lezártak. Mivel a hőségriasztás miatt felfüggesztették a kamionstopot, a nehézgépjárművek szombati megjelenése csak súlyosbította az előre látható tumultust. Ilyen előzmények után döntöttek a korlátozás enyhítéséről szombat délben – tette hozzá az osztályvezető.

Tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé, Diósd térségében 2014. július 19-én. A torlódás részben a hőségriasztás miatt felfüggesztett kamionstop miatt alakult ki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Tíz kilométeres a kocsisor az M0-son az M5-ös felé, Diósd térségében 2014. július 19-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Hasonlóan rossz helyzet alakult ki az M7-es autópálya fővárosból kivezető oldalán: Martonvásárig lépésben haladt a kocsisor. A dugó fő oka valószínűleg az volt, hogy szinte mindenki egyszerre indult el hűsölni a Velencei-tóra, illetve a Balatonra. A torlódások elkerülése érdekében részletes információkért, tanácsokért az Útinform ügyeletéhez érdemes fordulni – mondta Pécsi Norbert Sándor.

Forrás: MTI  (htm \ bki \ pdm)
.

(Ezt a cikket 315 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .