Baleset-megelőzés Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Közös járőrszolgálat a közlekedők biztonságáért

Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei láttak el két napon át közös járőrszolgálatot a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársaival.

Fotó: Police.hu

A magyar-román együttműködés keretében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot. A cél elsősorban a nemzetközi forgalomban közlekedő, nem kellően kipihent állapotban volán mögött ülő járművezetők, illetve a rossz műszaki állapotú járművek kiszűrése.

Emellett az okmányok, engedélyek meglétét, érvényességét, a passzív biztonsági eszközök használatát, a személy- és áruszállítási szabályok betartását is ellenőrzik. A román rendőrök 2014. július 14-én és 2014. július 15-én Békéscsabán teljesítettek szolgálatot.

Ennek megfelelően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán a „Magyarország és Románia közös államhatárának közelében a magyar és román gépjárművezetők által okozott közlekedési balesetek számának csökkentésére” a két ország rendőri vezetői által aláírt együttműködési tervben foglaltak végrehajtása érdekében szervezett járőrszolgálat ellátásában.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás és további fotók: Police.hu
.

(Ezt a cikket 140 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .