Bemutatók Hírek Márkahírek Renault Újdonságok

RENAULT TRUCKS D ACCESS: MINDENÜTT OTTHONOSAN MOZOG AZ ALACSONY FÜLKÉS JÁRMŰ

Mostantól Euro 6 motorral forgalmazzák a Renault Trucks D ACCESS modellt. Az alacsony fülkének köszönhetően a lehető legjobb választás a gyakori ki- és beszállásokkal járó feladatokhoz. Szélessége mindössze 2,29 m, így a szűkebb utcákon is kényelmesen közlekedhetünk vele.

renault_trucks_d_access_euro_6_1

A Renault Trucks D ACCESS alacsonyra épített fülkéje a legideálisabb választás a hulladékbegyűjtéssel és az áruszállítással foglalkozók mindennapi munkájához. A ki- és beszállás igen egyszerű és könnyű a mindössze 435 mm magasra helyezett fellépőn, az opcióként rendelhető utasoldali buszajtón, valamint a 80 fokban nyitható ajtókon keresztül. A létrás fellépővel felszerelt járművekkel ellentétben a D ACCESS lépcsős fellépőjén nem fárasztó a ki- és a beszállás. Az extraszéles szélvédő 220 fokos látómezőt biztosít a vezetőnek, amivel a holttér szöge 15 fok alá csökken. Az alacsonyra épített fülkének köszönhetően a jármű könnyen manőverezhető a városban. A Renault Trucks D ACCESS padlója tökéletesen sík, a beltér magassága a tető alatt két méter, így felállva is akadálytalanul mozoghatunk benne. A többi áruszállító járműhöz hasonlóan ez a modell is új vezetőüléssel és háromüléses paddal készül, ami maximális kényelmet nyújt a járműben utazóknak.

renault_trucks_d_access_euro_6_2

A városi felhasználásra szánt Renault Trucks D ACCESS (háztartási hulladék begyűjtése, áruterítés) valamennyi karosszériatípusa szűk nyomtávú változatban is rendelhető. Ebben az esetben a jármű mindössze 2,29 m széles, ami a legkeskenyebb méretet jelenti a kategóriában. A szűk nyomtávú változatok fordulókör-átmérője mindössze 6,60 m két járda között. A keskeny fülkének és A kis fordulókörnek köszönhetően a szűkebb utcákban is remekül vezethető a D ACCESS. A 6X2-es kivitelekben az elektronikus vezérlésű hátsó kormányzott kerekek sokat segítenek a manőverezésben kis sebességen, utazósebességen pedig a stabil úttartásról gondoskodnak, amihez az új, integrált légrugós felfüggesztés is hozzájárul.

A Renault Trucks D ACCESS Euro 6 DTI 8 motorral készül, kétféle, 280 és 320 lóerős teljesítményszinttel. Az Allison 3000 gyártmányú automatikus sebességváltót kifejezetten a kukásautókhoz alakították ki: minden megálláskor automatikusan üresbe kapcsol, a vezető beavatkozása nélkül.

renault_trucks_d_access_euro_6_5

A Renault Trucks többi Euro 6 teherautójához hasonlóan a Renault Trucks D ACCESS gazdag felépítményezési lehetőségeket kínál. Önsúlya mindössze 5890 kg, 16-féle tengelytávval kapható, felépítményezhető hosszúsága pedig 3,25-től 8,78 méterig terjed. A felépítményező munkáját nagyban megkönnyíti a hét mellékhajtómű és a 95 cm-es fülkebenyúlás.

Könnyű beszállás, könnyű manőverezés, egyszerű átalakíthatóság és nagyfokú kényelem – ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Renault Trucks D ACCESS sokféle területen alkalmazható (áruszállítás, tartálykocsi, üzemanyag-szállító teherautó…), ám elsősorban a hulladékbegyűjtéshez ideális.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 213 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .