Balesetek Hírek

Megkezdődött a tömegbalesetet okozó bolgár kamionos pere

A vádismertetéssel szerdán megkezdődött a Dabasi Járásbíróságon annak a bolgár kamionosnak a pere, aki tavaly augusztusban járművével belerohant egy kocsisorba az M5-ös autópályán, Dabas térségében, tömegbalesetet és három ember halálát okozva.

Mentők és tűzoltók dolgoznak 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Azonosító: D__MI20130830001
Mentők és tűzoltók dolgoznak 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Azonosító: D__MI20130830001

Az előzetes letartóztatásban lévő 27 éves bolgár férfit a Budakörnyéki Járási Ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

Az ügyészség szerint a sofőr augusztus 30-án, pár perccel hajnali öt óra után a fáradtságából eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte a feltorlódott gépkocsisort, és a kamionnal hátulról, fékezés nélkül belerohant az előtte álló román kisbuszba, majd egy német és egy magyar rendszámú személyautónak ütközött.

Mentők és tűzoltók dolgoznak összeroncsolódott járművek mellett 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Mentők és tűzoltók dolgoznak összeroncsolódott járművek mellett 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A baleset következtében a bolgár kamionon kívül egy-egy szerb, német, magyar, román, osztrák, olasz és moldovai rendszámú jármű ütközött egymásnak. A román kisbusz utasai közül egy nő és két férfi meghalt, a balesetben tizenheten súlyos, tizenöten könnyű sérüléseket szenvedtek. A vád szerint a sofőr óránkénti 80-83 kilométeres sebességgel haladt (a helyszínen a megengedett legnagyobb haladási sebesség tehergépkocsiknak óránként 80 kilométer), a baleset bekövetkezésekor éjszakai, közvilágítás nélküli látási viszonyok voltak, borult időben, száraz, hibátlan, aszfaltburkolatú úttesten, erős forgalomban haladtak a járművek. A tárgyaláson a kamion vezetője elismerte felelősségét, és kijelentette: nagyon sajnálja a történteket. Úgy fogalmazott: “nem tudtam reagálni, elveszítettem a figyelmemet”.

Összeroncsolódott kamion és személyautók 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött. A tömegbalesetben az elsődleges információk szerint hárman meghaltak és mintegy húszan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Összeroncsolódott kamion és személyautók 2013. augusztus 30-án az M5-ös autópálya Budapest felé vezető, Ócsa és Gyál közötti szakaszán, ahol több jármű összeütközött.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az autóközlekedési szakközépiskolát végzett fiatalember elmondta: a járműkategóriára szóló vezetői engedélyét 21 éves korában szerezte meg, kamiont négy éve vezet. Kérdésre válaszolva közölte, hogy a konkrét járművel ez volt az első útja, és semmilyen rendellenességet nem észlelt.

A tárgyalás – amelynek nyitónapján a bolgár konzul, valamint a szállítmányozó cég bolgár tulajdonosa is jelen volt – tanúmeghallgatásokkal folytatódik. Erdős András bíró szeptember 12-ére tűzte ki a következő tárgyalás időpontját.

Forrás: MTI  (hda \ bám \ ppd)
.

(Ezt a cikket 289 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!