Felszerelés Hírek Kommunikáció és Informatika Navigáció

Innovatív autós navigációs szoftvert jelentett be az NNG

Az iGO primo nextgen magasabb szintre emeli a navigáció felhasználói élményét testreszabhatóságával, online tartalmaival és megújult kezelőfelületével

Az NNG bemutatta navigációs megoldásainak új zászlóshajóját, az iGO primo nextgen-t a Telematics Detroit 2014 szakmai kiállításon. Az NNG 10 éves iparági tapasztalatai és a több mint 30 autómárkának kínált megoldásai alapján fejlesztette ki új járműipari szoftverét, amely lehetővé teszi az első szintű beszállítók és az autógyárak számára, hogy magasabb szintre emeljék a navigáció használhatóságát.

Az iGO primo nextgen egy komplex navigációs megoldás, amely kielégíti a legkülönbözőbb jármű szegmensekben és a világ legtávolabbi régióiban támasztott szigorú autóipari követelményeket is. Az új szoftver magában foglalja az NNG legújabb technológiai innovációit és az elmúlt évek kutatás-fejlesztési eredményeit.
Járművekre optimalizált felhasználói felület (HMI)

A kimondottan az autóban történő felhasználásra tervezett kezelőfelület jelentősen növeli a navigációs élményt, kevésbé tereli el az autósok figyelmét, ezzel is biztonságosabbá téve a vezetést. A következetesebb vizuális megjelenés, az átláthatóbb listák és kevesebb képernyő révén az iGO primo nextgen minden eddiginél letisztultabb kezelőfelületet biztosít a felhasználók számára.

iGOprimo_nextgen_Hungary_screenshots (3)

Új szint a rugalmasságban
Az iGO primo nextgen multimodális (különböző eszközökre kialakított) adatbeviteli megoldásokat támogat, beleértve az érintőképernyőt, a multi-kontrollert, a hangvezérlést vagy ezek tetszőleges kombinációját.

“Úgy látjuk, hogy még nincs meg a végső válasz arra, hogy melyik beviteli mód lesz a preferált. Mindegyiket alkalmazni fogják. A kisebb méretű autók számára az érintőképernyő a legelőnyösebb, hiszen közel vagyunk a kijelzőhöz. A nagyobb járművekben ugyanakkor a multi-kontrollerek használhatóak jobban” – nyilatkozta Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója. „Lehetővé tesszük partnereinknek, hogy az optimális technológiai mixet alkalmazzák, azt, amelyik a legmegfelelőbb az adott autómodellek számára”.

A világ legelső adaptív navigációs felhasználói felülete egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a testre szabást. A képernyők, az elrendezés és a gombok automatikusan az adott képernyőfelbontáshoz alakulnak. Ezzel az új lehetőséggel a vállalat partnerei képessé válnak arra, hogy saját igényeik szerint alakíthassák az NNG által fejlesztett szoftvermegoldásokat, amelyek így bármely járműszegmens bármely modelljébe tökéletesen illeszkednek majd. A platform-független technológia ráadásul minden fontos operációs rendszert támogat, így egyszerűen alkalmazkodik az autókhoz kapcsolt okostelefonok és tabletek széles skálájához is.

iGOprimo_nextgen_Germany_screenshots (4)

Kapcsolódás az online világhoz
Amennyiben az autó fedélzeti rendszere – akár beépített modemmel és SIM kártyával, akár okostelefon csatlakoztatásával – rendelkezik online kapcsolattal, az iGO primo nextgen valós idejű szolgáltatásokat tesz elérhetővé, úgymint az üzemanyag-, parkolási és közlekedési információkat, időjárás-jelentést, illetve a helyi keresés funkciót.

Ez az első olyan szoftver az NNG üzleti partnerei számára szánt termékei közül, amelyben teljes körűen elő van készítve a NavFusion technológiával való kiterjesztés lehetősége. A NavFusion az autó fejegységét a vezető okostelefonjával a háttérben automatikusan összekapcsolva lehetővé teszi az adatok és online tartalmak folyamatos frissítését és szinkronizációját.

Az NNG 2013-ban jelentette be a NavFusiont azzal a céllal, hogy áthidalja a fejegységek és az okostelefonok eltérő életciklusából fakadó ellentmondást. Ez az egyedülálló okostelefon-integrációs technológia már számos partner elismerését váltotta ki világszerte, közelebb hozva a connected járművek megvalósulásának lehetőségét.

Az iGO primo nextgen várhatóan 2015-ben jelenik meg a globális piacon a legújabb autómodellekben. Az autóipari partnerek számára 2014 nyarától lesz elérhető.

Az NNG navigációs megoldásai jelenleg 186 ország térképeivel és 50 nyelven elérhetőek. A lokális tartalmak globális elérhetőségét az NNG több mint 80 térkép- és tartalomszolgáltató partnerén keresztül biztosítja világszerte.

iGOprimo_nextgen_Hungary_screenshots (2)

Az NNG Kft.-ről
Az NNG Kft. az autóipari, az okostelefon és a személyi navigációs szektor egyik vezető szolgáltatójaként kínál fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat, melyekhez szolgáltatások széles köre, valamint egy univerzális szoftver- és térképfrissítő online portál kapcsolódik. A szabványként kezelt iGO Navigációs szoftvermotorra épülő egyedülálló technológia innovatív navigációs szoftvert, gördülékeny felhasználói felületet, illetve a navigációhoz kapcsolódó tartalmakat és szolgáltatásokat kínál világszerte a készülék- és autógyártók, hálózatüzemeltetők, professzionális szállítóvállalatok és egyéni felhasználók számára.

Az NNG iGO Navigációs Szoftverét használó eszközök száma mára világszerte meghaladja a 20 millió darabot, míg a nemzetközileg is elismert 30 legnagyobb autómárkától származó megrendeléseinek száma a 30 millió darab licenszet. A navigációs piacon meghatározó, folyamatosan fejlődő és bővülő vállalat 8 irodát működtet világszerte, többek között magyarországi központtal, Izraelben, Svájcban, Indiában, Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban (2x). A budapesti székház elnyerte az iroda.hu által szervezett ‘Az Év Irodája 2012’ díjat.

A NNG-ről bővebben a www.nng.com honlapon olvashat. Az iGO Navigáció termékeiről bővebb tájékoztatás a www.igonavigation.com oldalon található.

Forrás: NNG
.

(Ezt a cikket 777 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .