Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

Oxxo Racing: Három dobogó Nogaroban, Kiss Norbi továbbra is az Európa-bajnokság élén!

Jól indult a hétvége Nogaroban az OXXO Energy Truck Race Team két pilótája számára, ugyanis szombaton Kiss Norbi megszerezte a Pole pozíciót, Major Beni pedig hetedik lett az időmérőn.

Az első futamban Norbit megelőzte a rajtnál Albacete, majd maga mögött is tudta őt végig tartani, így második lett Norbi, Major Beni pedig egy jó rajt után maradt a hetedik helyen, ami első soros rajtot jelentett a második futamon.

A második futam hatalmas csatákat hozott. Beni hiába rajtolt jól, és vezette a futamot, egy baleset miatt piros zászló, és új rajt következett. Az új rajnál Benit megelőzte Lacko, majd nemsokára Hahn és Reinert is, majd megérkezett Bösiger, aki ebben a futamban mindenkin átgázolt, Benin is áthámozta magát. A sok ütközés és szabálytalan előzés miatt sokáig üléseztek a döntéshozók, végül Bösiget megbüntették, és a kettészakadt futam mindkét részét értékelve negyediknek hozták ki Benit. Norbi az első pillanattól az utolsóig harcban volt, leginkább Albacetevel, aki mindeközben Janiecet próbálta megelőzni. Norbi hol beszúrt, hol pedig beragadt, egyszer Albacete a fűről jött vissza elé úgy, hogy Norbinak fékeznie kellett az ütközés elkerüléséért. Mivel viszont lökdöste eleget a spanyol pilótát, nem volt érdemes reklamálni az eset miatt… Norbi végül szabályosan megelőzte Albacetet és Janiecet is, így Beni mögött az ötödik helyen végzett.

Major Benedek vasárnap ünnepelte 18. születésnapját, ez alaklomból felköszöntötte a Truck Race mezőnye, minden pilóta gratulált neki, és kapott tőlük ajándékot is ( nem a két hölgyet ):

Kiss Norbi kamionján szombat éjjel sajnos rossz irányba ment el a csapat a beállításokkal, így most az időmérőn csak a harmadik helyet tudta megszerezni. Az első futamban a rajt után maradt harmadik Norbi, próbálta megelőzni az előtte haladó Albacetet, de tisztán nem tudta, így maradt pozíciójában, és ismét felállhatott a dobogóra.

Major Beni hetedik lett az időmérőn, a rajtnál megelőzte őt Reinert, de hamar visszavette tőle a helyét a születésnapos ifjú pilóta, majd felzárkózott a többiekre, és velük azonos tempót autózva bejött a 7. helyen.

A második futamban Beni a második helyről rajtolt, most is Reinert indult mellőle, és tanulva a tegnapi rajtból, több figyelmet szentelt annak, hogy Beni ne tudja őt megelőzni. Ennek az lett az eredménye, hogy míg ő Benivel foglalkozott, a mögüle rajtoló Bösiger szépen megelőzte őt, mindeközben leszorították Benit, aki éppen csak mögöttük tudott maradni. Kiss Norbi ekkor utolérte a fiatal pilótát, aki szépen elengedte gyorsabb csapattársát, de senki mást nem, pedig egész futam alatt támadták, először Lackó, majd az Európa-bajnok Hahn, aki próbált kívülről, belülről, pályán pálya mellett előzni, de Beni derekasan védekezett – úgy, hogy gyors is volt egyben, hiszen megfutotta a verseny leggyorsabb körét! -, és nem tudták megelőzni, így végül a negyedik helyen zárta a nogaroi utolsó futamot.

Kiss Norbi jól rajtolt, hamar felért Beni mögé, majd őt megelőzve Reinert következett, aki viszont nem volt olyan segítőkész – persze nem is csapattárs -, így nagyon nagy csatában tudta csak megelőzni, Reinert többször is ráhúzta a kormányt, rázárt, leszorította Norbit amikor már mellette volt, de az utolsó előtti körben megoldotta Norbi, szépen elment mellette, és bejött a második helyen, megszerezve harmadik dobogóját a hétvégén.

Nagyon fontos volt ez az előzés, ugyanis Kiss Norbi ezzel a második hellyel nem csúszott le a bajnokság éléről, igaz, jelenleg azonos pontszámmal ( 129 ) ugyan, de vezeti Norbi az Európa-bajnokságot Albacetevel együtt.

A pilóták videó beszámolói a hétvégéről:

szombat:

vasárnap:

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 192 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .