Ford Gazdaság Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek Statisztikák

MAGYARORSZÁG TOVÁBBRA IS RANGER NAGYHATALOM

Nem csak hogy töretlen, de folyamatosan nő a 2013-as ’Év Pickupja’ címmel jutalmazott, az év első négy hónapjában Magyarország legnépszerűbb pickupjának bizonyuló Ford Ranger népszerűsége hazánkban. Olyannyira, hogy arányaiban idehaza ötször többet adnak el, mint Európában.

Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Magyarország legnépszerűbb pickupja ismételten a kategóriaelső vonóerőt és rakodókapacítást kínáló Ford Ranger: a 2013-as ’Év Pickupja’ címmel jutalmazott modell az év első négy hónapjában mintegy 30%-os szegmensrészesedéssel vezeti a hazai pickup értékesítéseket. Ez gyarkolatilag azt jelenti, hogy minden harmadik Magyarországon gazdára találó pickup Ford Ranger.

Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója egy még ennél is meggyőzőbb adatre hívja fel a figyelmet: a január és április között idehaza értékesített 232 darab Ranger az adott időszakban a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon egyébiránt több, mint öt éve piacvezető Ford magyarországi értékesítéseinek mintegy 7,9%-át teszi ki. Az ugyanezen az időszakban a Ford 22 legfontosabb európai piacán gazdára találó 6600 Ranger mindeközben a márka adott piacokra vonatkozó teljes, 436600 darabos értékesítéseinek 1,5%-át jelenti, azaz arányaiban ötször több Ranger-t vásárolnak Magyarországon, mint áltagosan Európában.

„Sokatmondó az is, hogy míg a vizsgált időszakra vonatkozóan a teljes hazai értékesítés az összesített európai eladások 0,7%-át teszi ki. az európai Ranger eladásokból a magyar piac 3,5%-al veszi ki a részét. Mindezek ismeretében egyértelműen kijelenthető, hogy Magyarország valóban Ranger nagyhatalom, hisz a Ford sikermodellje nálunk még az európai átlagnál is sokkal, egész pontosan ötször népszerűbb.” – teszi hozzá a kommunikációs szakember.

# # #

A Ford Motor Company
A Ford Motor Company központja a Michigan állambeli Dearborn; a vállalat a globális autóipar egyik vezető vállalkozása, amely hat kontinensen gyárt és értékesít autókat. Az összesen mintegy 181.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 65 gyártóüzemet működtető vállalat autóipari márkái a Ford és a Lincoln. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 47.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége kiterjed a Ford Vevőszolgálati Osztály munkájára, a gyártás pedig 22 létesítményben (13 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalatban, illetve kilenc, nem összevont közös vállalkozásban) folyik. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Company-t alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Forrás: Ford
.

(Ezt a cikket 585 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .