Érdekességek Ford Hírek Kishaszonjárművek Márkahírek

18 FURA DOLOG, AMI A FORD TRANSITTAL MEGTÖRTÉNT

…mert senki sem tölthet el úgy 50 évet az utakon, hogy bele ne futna néhány különös sztoriba…

Ford Transit I Wohnmobil vr.jpgFord Transit I Wohnmobil vr” by Norbert SchnitzlerOwn work.
Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

 1. Szállítsunk elefántot! 1965-ben két elefántbébit kellett elszállítani a londoni állatkerten belül, és az ápolók a saját Transitjukkal oldották meg a feladatot.
 2. Induljunk csónakversenyen! A Ford mérnökei egyszer megépítettek egy úszó Transitot, hogy rajthoz állhassanak vele az angliai Essexben megrendezett evezősversenyen. Nem ők győztek.
 3. Hírességként vágjunk bele a gyümölcs-bizniszbe! A népszerű bokszoló, Henry Cooper és családja egy Transittal kezdték el a gyümölcskereskedést. És ugyan ki merte volna őt egyszerűen csak ’zöldségesnek’ hívni?
 4. Szíjazzunk fel az autóra egy dinoszauruszt! Kentben néhány modellkészítő egy életnagyságú, 15 méter hosszú Cetiosaurust rögzített a Transit platójára, hogy elszállíthassák Edinborough természettudományi parkjába.
 5. Csavard be, mint a Tottenham! A hatvanas években még kicsit más volt az élvonalbeli foci. Akkoriban a Spurs legendás játékosai (köztük Jimmy Greaves, Anglia legjobb gólszerzője – baloldalt a sárga felsőben) egy szerény Transit előtt pózoltak.
 6. Rendezzünk egy királyian görbe estét! Amikor Wills és Kate még Anlesey szigetén laktak, egy fehér Ford Transittal utazgattak inkognitóban. (Igazság szerint ez itt nem pontosan az az autó.)
 7. Tuningoljuk fel a verdát! Az egyedi építésű, 7,4 méter hosszú XXL változatban bőrfotelekben ülve élvezhetjük a mozifilmeket vagy a számítógépes játékokat.
 8. Furikázzunk! A rock fejedelmei közül sokan kezdték úgy, hogy egy Transittal turnéztak – például a Coldplay, a Status Quo és ööö… kik is ezek itt… a The Tremeloes?!
 9. Rendezzünk egy jó kis autós üldözést! Ezt tette Michael Caine is a Negyedik záradék című krimiben…amit ma már kevesen ismernek.
 10. CSÚSZTASSUK MEG! Tisztelet a lengyel Transit Center Motorsport csapatának, amiért megépítették V8-as drift-buszt.
 11. Döntsünk meg egy rekordot! 1965-ben a Londonhoz közeli Barking College 48 diákja préselte be magát egy Transit minibuszba, örökre felvésve ezzel nevüket a rekorddöntögetők dicsőségcsarnokának falára.
 12. Lássunk világot! Hughes Overland tulajdonképpen egy Transit minibusz-szolgáltatást üzemeltetett Londontól egészen Ausztráliáig. Mindössze 10 hét és 10 ezer mérföld kellett hozzá, és már oda is ért.
 13. De megy ám ez gyorsabban is! Nagyon-nagyon gyorsan. Ez a Transit 1985-ben állította fel a lakókocsi-vontatás világrekordját 270 km/órás sebességgel.
 14. Versenyezzünk a homokdűnéken! Ez a Transit több mint 12 ezer kilométert gyűrt maga alá Észak-Afrika sivatagos terepéből.
 15. Legyünk kaszkadőrök egy napra! Steve Matthews ezzel a Transittal ugratott át 15 autón. A Transiton csupán annyit módosítottak, hogy kivették az ablakait, és ragasztószalaggal rögzítették az ajtókat és a motorháztetőt.
 16. Nyúljunk le pár cuccot! Teljesítménye és uralhatósága miatt a Brit Rendőrség „a ’70-es évek legjobb menekülőjárművének” nevezte a Ford Transitot. SRÁCOK, EZT NE PRÓBÁLJÁTOK KI OTTHON! DE TÉNYLEG, SOHA NE LOPJATOK!
 17. Kapjuk el a rosszfiúkat! Mert manapság már a jófiúk járnak a Transittal.
 18. Végezetül pedig: alapítsunk családot! 2013 októberében a kis Alfie Kerr egy Transit lábterében látta meg a napvilágot Angliában. Szülei, Daniel és Jess már úton voltak a kórházba, de nem értek oda időben. Ennek ellenére Alfie és a Transit is remekül vannak.

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company központja a Michigan állambeli Dearborn; a vállalat a globális autóipar egyik vezető vállalkozása, amely hat kontinensen gyárt és értékesít autókat. Az összesen mintegy 181.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 65 gyártóüzemet működtető vállalat autóipari márkái a Ford és a Lincoln. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 47.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége kiterjed a Ford Vevőszolgálati Osztály munkájára, a gyártás pedig 22 létesítményben (13 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalatban, illetve kilenc, nem összevont közös vállalkozásban) folyik. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Company-t alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Forrás: Ford
.

(Ezt a cikket 339 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .