Öt román állampolgár halt meg a hajnali győrteleki balesetben

Öt román állampolgár, köztük egy gyermek halt meg a vasárnap hajnali győrteleki balesetben – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Baleset helyszíne  a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken 2014. június 8-án. A 49-es út 30-as kilométerének közelében egy magyar autóbusz, egy román kisbusz és egy lengyel rendszámú személyautó karambolozott. A személygépkocsiban utazó öt román állampolgár, köztük egy gyermek életét vesztette. MTI Fotó: Taipusz Attila
Baleset helyszíne a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken 2014. június 8-án. A 49-es út 30-as kilométerének közelében egy magyar autóbusz, egy román kisbusz és egy lengyel rendszámú személyautó karambolozott. A személygépkocsiban utazó öt román állampolgár, köztük egy gyermek életét vesztette. MTI Fotó: Taipusz Attila

Fehérvári Marietta elmondta, hogy az öt román állampolgár egy lengyel rendszámú személygépkocsiban utazott, amely Győrtelek belterületén, a 49-es főút szakaszán, a Kossuth Lajos utcában eddig még nem tisztázott okból áttért a szemközti sávba, és frontálisan összeütközött egy autóbusszal, majd egy mögötte haladó kisteherautóval is.

A személyautóban utazó négy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette. Az autóbuszban négy, a kisteherautó utasai közül pedig egy ember szenvedett könnyebb sérülést.

Egy magyar autóbusz, amely letért az útról és - áttörve a kerítést - egy lakóház udvarában állt meg, miután egy román kisbusszal és egy lengyel rendszámú személygépkocsival ütközött 2014. június 8-án. A személygépkocsiban utazó öt román állampolgár, köztük egy gyermek életét vesztette. MTI Fotó: Taipusz Attila
Egy magyar autóbusz, amely letért az útról és – áttörve a kerítést – egy lakóház udvarában állt meg, miután egy román kisbusszal és egy lengyel rendszámú személygépkocsival ütközött 2014. június 8-án. MTI Fotó: Taipusz Attila

Pápai György, a mentőszolgálat észak-alföldi regionális szervezetének orvos-igazgatója közölte, hogy „esély sem volt” a román állampolgárok megmentésére.

A balesethez több kocsival riasztott mentők az öt sérültet a mátészalkai kórházba vitték. A 49-es főút győrteleki szakaszát a baleset után több órára lezárták a rendőrök, onnan mellékutakra terelték a forgalmat.

Forrás: MTI  (bbag \ hvzs \ bki \ blz)

További részletek és fotók a szabolcsvonulas.hu oldalon >>
.

(Ezt a cikket 437 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!