A Magyar Közút Nonprofit Zrt.várhatóan az elkövetkező két hétben úgynevezett lokális felületi bevonat fenntartási munkákat végez a 44-es főút Kondoros település és a Veszei Csárda közötti szakaszán.

Ennek a technológiának a lényege, hogy a kipermetezett bitumen emulzióra kis szemcséjű kőzúzalék szórással megszüntethetőek a burkolat repedései és az elöregedő aszfalt nyitott felületű részei. A technológia alkalmazásával a burkolat élettartamát több évvel meg lehet hosszabbítani, ráadásul ezzel megelőzhető a nagyobb burkolathibák, vagyis a kátyúk kialakulása.

A technológia jó gépesítettsége ellenére elkerülhetetlen, hogy minden zúzalékszem azonnal beágyazódjon a kipermetezett ragasztóanyagba, hiszen a használt bitumen emulzió is csak pár nap múlva éri el teljes kötőképességét. Ebből adódóan a kivitelezést követő napokban kisebb zúzalék felverődésre kell számítani ezen a szakaszon, ezt sebességkorlátozó táblákkal jelezzük a közlekedők számára. Ha az autósok betartják ezt, a zúzaléknak gyakorlatilag nincs ütő hatása.

Fentiek miatt arra kérjük a 44-es úton autózókat, hogy ezen a szakaszon fokozottan ügyeljenek a kihelyezett korlátozó táblák szerinti közlekedésre.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 141 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?