Busz hírek Hírek

Új autóbuszok szállítják az utasokat szombattól a fővárosba több budaörsi és törökbálinti járaton is

Szombattól több budaörsi és törökbálinti járaton is új autóbuszok állnak forgalomba. A Volánbusz új, alacsony padlós, klimatizált MAN és Rába-Volvo buszai több mint tízezer Budapestre tartó ember utazását teszik kényelmesebbé – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Volánbusz Zrt. elnökhelyettese pénteken egy Budaörsön tartott sajtótájékoztatón.

Égszínkék színű Volvo-Shäffle típusú autóbusz áll a szürke-indigókék árnyalatú buszok előtt a VT Transman vállalat Hunyadi utcai telephelyén. Egységes, égkék színt kapnak a BKV buszai, hogy egyértelműen azonosíthatók legyenek.MTI Fotó: Máthé Zoltán
Illusztráció – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a Volánbusz Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a főváros forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon, s jelenleg ennek a flottacserének a felénél tartanak. Kiemelte: Budaörs ebben a folyamatban jelentős állomás, mert az egyik legnagyobb olyan település, ahol a BKK közlekedésszervezésében működik a közösségi közlekedés.

Hozzátette: szombattól a Budaörsről a Kelenföldi metróvégállomáshoz közlekedő 40-es és 40-es expressz, valamint a Törökbálintról induló, Budaörsön át a budapesti Széll Kálmán térig közlekedő 140-es, 140A és 140B vonalakon valósul meg a járművek cseréje. Keddtől 20 új járművel találkozhatnak az utasok, de még június folyamán befejeződik Budaörsön a további csere is, s összességében Budaörsön és Törökbálinton a reggeli csúcsidőben 47 darab MAN szóló autóbusz közlekedik majd, ezeken felül pedig Törökbálinton további hat csuklós autóbusz segíti a reggeli csúcsban az utasok kiszolgálását. Az átállás befejezése – Budakeszivel együtt – június végére várható, s „a nyár derekára a kékbuszokkal ellátott agglomerációs települések utasai már légkondicionált, alacsonypadlós buszokkal közlekedhetnek.

” Somodi László elmondta: Törökbálintról és Budaörsről együttesen a reggeli csúcsidőben mintegy kétezer embert szállítanak be, naponta több mint tízezret, de jelentős az ide dolgozni kijárók száma is. Egész Emil, a Volánbusz Zrt. általános vezérigazgató-helyettese az esemény kapcsán felidézte: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján a BKK közbeszerzési pályázatán nyertes Volánbusz Zrt. 8 + 2 évre kapta meg a jogot az agglomerációs vonalak üzemeltetésére. A társaság a péceli, a solymári, a pilisborosjenői, a remeteszőlősi, a nagykovácsi, a gyáli, a kamaraerdei és a diósdin kívül budaörsi, budakeszi, szigetszentmiklósi-lakihegyi és törökbálinti agglomerációs járatcsoportot vett, illetve vesz át június végéig, ütemezett időpontokban.

Forrás: MTI  (hda \ egr \ gte)
.

(Ezt a cikket 165 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .