Gazdaság Hírek Közút

Megjelent az M4 Abony és Fegyvernek közti szakaszának újabb közbeszerzése

A meglévő közúthálózatba köti be az épülő M4 autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszát az az 5 kilométer hosszú út, amelyre kedden jelent meg a közbeszerzési felhívás – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI-vel.

M4-autopalya-tablaA jelentős részben Pest megyében, kisebb részben Jász-Nagykun-Szolnok megyében épülő szakasz 2×2 sávos, plusz leállósávos autópályaként valósul meg, 5 aluljárót, és 3 kilométernyi vadvédő kerítést tartalmaz.

Az ajánlattételi határidő július 17., míg a befejezésé 2016. szeptember 30. Eredményes közbeszerzés esetén novemberben ezen a szakaszon is megkezdődhetnek a munkálatok – áll a NIF közleményében. Az autósok 2016 őszétől használhatják az új autópályát, a bekötő úttal együtt.

Az építés – akár a többi szakaszé – az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásokból valósul meg.

Az M4 autópálya Abony és Fegyvernek közti 29 kilométeres szakasza három részben épül meg. Az első az Abony és a Tisza közötti 13,4 kilométeres, a második a Tisza-hidat magába foglaló 2,3 kilométeres, a harmadik pedig a Fegyvernekig tartó mintegy 13,2 kilométeres szakasz.

Az első szakasz nyertes kivitelezője a CHSM Konzorcium (a Colas Hungária Zrt. és a SWIETELSKY Magyarország Kft.), a kivitelezés nettó összege 46,7 milliárd forint. A második szakasz nyertese az Acél-Híd Konzorcium, nettó 32,5 milliárd forinttal. A Fegyvernekig tartó harmadik szakasz építője a STRABAG Általános Építő Kft., a kivitelezés nettó összege pedig 31,5 milliárd forint.

Forrás: MTI  (ghg \ hgp)
.

(Ezt a cikket 195 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .