Gazdaság Hírek Közút

Elkezdődött a Devecser-Pápa összekötő út felújítása

Elkezdődött a Devecser-Pápa összekötő út teljes körű, átfogó rekonstrukciója, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. átadta a munkaterületet a kivitelezőnek. A projekt összesen 6,1 kilométernyi szakaszt érint, a munkálatokra 990 millió forint áll rendelkezésre – tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

Illusztráció
Illusztráció

A közlemény szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre az idén az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében. Az országos programon belül Veszprém megyében több mint 8 kilométeren indulnak munkálatok, megközelítőleg 1,3 milliárd forint támogatásból.

A 8402 jelű Devecser-Pápa mellékút összesen mintegy 6,1 kilométer hosszúságban újul meg. A munkák során kialakítják, illetve helyreállítják a burkolatalapot, majd a teljes szakaszra két új aszfaltréteg kerül. Kitisztítják az eltömődött vízelvezető árkokat és átereszeket is, valamint új forgalomtechnikai és biztonsági elemeket építenek ki. A szakaszon található két híd egyikét teljes körűen felújítják.

Forrás: MTI  (gká \ gtr)
.

(Ezt a cikket 240 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .