Határinfó Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek

A Külügyminisztérium kevésbé forgalmas határátkelőhelyeket ajánl az utazóknak

A nyári idegenforgalmi szezon közeledtével a Külügyminisztérium konzuli szolgálata tanácsokat tett közzé hétfőn a honlapján, hogyan kerülhető el a hosszas várakozás a határátkelőkön.

Illusztráció - ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
Illusztráció – ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az utasok nagy része a főbb közlekedési útvonalakon fekvő határátkelőhelyeket választja, ezért rövid időn belül torlódások alakulhatnak ki ezeken az átkelőkön, miközben a néhány kilométerrel távolabbi határállomások kevésbé forgalmasak – olvasható.

A határátkelőhelyeken kialakuló torlódások megelőzésére a konzuli szolgálat alternatív útvonalakat ajánl.

A Szerbia irányába utazóknak a Röszke-Horgos autópálya határátkelőhely helyett javasolják a Tompa–Kelebia közúti határátkelőhelyet 24 órás nyitva tartással, a személygépkocsiknak irányonként négy-négy forgalmi sávval, Szabadka után pedig gyors csatlakozási lehetőséggel az E-75-ös nemzetközi útra. Emellett előnyös a Bácsalmás-Bajmok közúti határátkelőhely 7 és 19 óra közötti nyitva tartással, irányonként két-két forgalmi sávval. A határátkelőhely után Szabadka irányába szintén gyors csatlakozási lehetőség kínálkozik az E-75-ös útra. Ugyancsak ajánlott a Hercegszántó-Backi Breg közúti határátkelőhely 24 órás nyitva tartással, irányonként két-két forgalmi sávval, Zombor-Kula-Vrbas irányába pedig csatlakozási lehetőséggel az E-75-ös útra. Végül választható az Ásotthalom-Backi Vinograd közúti határátkelőhely is 7 és 19 óra közötti nyitva tartással, irányonként két-két forgalmi sávval a személygépkocsiknak.

A Románia irányába utazóknak a Nagylak-Nadlac közúti határátkelőhely helyett javasolják a Kiszombor-Cenad közúti határátkelőhelyet 24 órás nyitva tartással, kilépő irányba három, belépő irányba két forgalmi sávval a személygépkocsiknak, Temesvár irányába csatlakozási lehetőséggel az E-70-es nemzetközi útra.

Az Ártánd-Bors közúti határátkelőhely helyett a teherforgalom részére javasolják a Gyula-Varsand közúti határátkelőhelyet 24 órás nyitva tartással, kamionterminállal és gyors csatlakozási lehetőséggel az E-671-es nemzetközi útra.

Az Ukrajna irányába utazóknak a Záhony-Csap közúti határátkelőhely helyett ajánlják a Beregsurány-Asztély közúti határátkelőhelyet 24 órás nyitva tartással, irányonként négy-négy forgalmi sávval a személygépkocsiknak és gyors csatlakozási lehetőséggel az E-58-as nemzetközi útra. Javasolt még a Barabás-Kosyny (Kaszony) közúti határátkelőhely 7 és 19 óra közötti nyitva tartással, irányonként két-két forgalmi sávval, továbbá a Lónya-Dzvinkove (Kisharangláb) közúti határátkelőhely 8 és 16 óra közötti nyitva tartással, irányonként két-két forgalmi sávval.

Az utazóknak összeállított tanácsok között szerepel, hogy a nyári meleg megnehezíti a várakozást, ezért a konzuli szolgálat azt javasolja az utazóknak, mindenképpen gondoskodjanak innivalóról.

Forrás: MTI  (bbkr \ bki \ blz)
.

(Ezt a cikket 479 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .