Gazdaság Hírek Közút

Határ menti utak felújítási tervei készülhettek el az Új Széchenyi Terv keretében

Kilenc határ menti útszakasz felújításának terveit készítette el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében.

Illusztráció
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kormányzati célkitűzés keretében kapott meghatalmazást 2012 szeptemberében a határon átvezető közúti kapcsolatok fejlesztésére az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akciótervei között. A csak tervezési feladatokat tartalmazó projektek keretében 9 útszakasz kivitelezési terveit készítette el a társaság.

Így a Kázsmárk-Büttös összekötő út, a Vajszló-Vejti-Sellye összekötő út, a Vejti leágazás, az albertkázmérpusztai összekötő út, a kercaszomori bekötőút, az alsószölnöki bekötőút, a nemesmedvesi bekötőút szakaszainak, valamint a rönöki bekötőút két szakaszának majdani felújításához szükséges tervek már rendelkezésre állnak. Egyes projekteknek pedig már a kivitelezési munkái is elindulhattak, szintén az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 170 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .