A KISVÁLLALKOZÓK KÖRÉBEN IS EGYRE NÉPSZERŰBB A FLOTTAKÁRTYÁS ÜZEMANYAGVÁSÁRLÁS

Nőtt a flottakártyát használó kisvállalkozások száma az utóbbi években a LUKOIL Magyarország tapasztalatai szerint. A kis és közepes járműflottát fenntartó cégek körében a szolgáltatás a feltöltő kártyás megoldásnak köszönhetően terjedt el, melynek segítségével a vállalkozók előre feltölthetik számlájukra a tankolásra szánt összeget, így a lehető legteljesebb mértékben kontrollálhatják az üzemanyagköltéseket, s ezzel csökkenteni tudják kiadásaikat.

Fotó: LUKOIL

Ügyvédi irodák, pékségek is megtalálhatóak már az olyan kisvállalkozások körében, akik ugyan csak két vagy három cégautóval rendelkeznek, de a nagy flottával rendelkező személyszállító vagy fuvarozó vállalatokhoz hasonlóan flottakártya használatával kontrollálják az üzemanyag-vásárlásra szánt kiadásaikat. A kisvállalkozók körében a LUKOIL Magyarország információi szerint a feltöltő kártyás megoldás fokozta a szolgáltatás népszerűségét az utóbbi években.

A flottakártyák terjedéséhez hozzájárult az is, hogy a gazdasági válságot követően még inkább költségérzékennyé váltak a vállalatok, így folyamatosan nőtt az érdeklődés az üzemanyag-kiadások pontos ellenőrzését és a gépjárművek tankolásával járó dokumentáció egyszerűsítését lehetővé tevő megoldások iránt. 2014 első negyedévében emellett jelentősen nőtt a kártyás eladások száma a kkv-k és a nagyvállalati ügyfelek körében egyaránt a LUKOIL Magyarország adatai szerint. Ennek oka, hogy a vállalkozások a legalacsonyabb árat kínáló társaságot részesítik előnyben.

A vállalkozások a flottakártyát akár havi 300 literes fogyasztástól igénybe vehetik, és már ennél a mennyiségnél is literenként bruttó 5 forintot takaríthatnak meg. Ez egy nagyobb flottára levetítve éves szinten komoly összeget jelent. Ha például egy kisebb vállalkozás 3 olyan személygépkocsival rendelkezik, amelyek átlagfogyasztása 7 liter, ezzel pedig évente körülbelül 30.000 km-t tesznek meg, akkor egy év alatt 6300 liter üzemanyagot fogyasztanak, s így a LUKOIL flottakártya használatával elérhető megtakarítás éves szinten legalább 30.000 forint lesz. A kedvezmény mértéke természetesen a megtett kilométerek számával együtt nő. Ennek is köszönhető, hogy az utóbbi években egyre többen veszik igénybe a flották méretéhez szabott kedvezményeket biztosító szolgáltatásokat, a nagy járműparkkal rendelkező személyszállító vagy fuvarozó vállalatok mellett a kisebb, akár néhány cégautóval rendelkező vállalkozások is.

A LUKOIL cégről
A LUKOIL a világ egyik legnagyobb, vertikálisan integrált kőolaj- és földgáztermelő és -feldolgozó vállalata. A céget 1991-ben alapították, és a feltárt szénhidrogén tartalékok alapján a második legnagyobb kőolaj kitermelő és feldolgozó társaság. A cég fő tevékenysége a kőolaj- és földgázlelőhelyek feltárása és kitermelése, petrolkémiai termékek gyártása és értékesítése, valamint marketingje. A kőolajtermelő és kutatási területeinek nagy része Oroszországban, Nyugat-Szibériában található. A LUKOIL nem csak Oroszországban, hanem más országokban is rendelkezik saját tulajdonú, modern kőolaj-feldolgozó üzemekkel.

A cég a termékei nagy részét a nemzetközi piacokon értékesíti. A petrolkémiai termékeit Oroszországban, Kelet- és Nyugat-Európában, valamint az USA-ban forgalmazza. A cég kereskedelmi hálózatához napjainkban 200 kőolaj és kőolajtermék tároló, valamint megközelítőleg 6200 benzinkút tartozik. A cég részvényei nyilvánosan forgalmazott értékpapírok, amelyekkel a Londoni Tőzsde mellet sok más egyéb nemzetközi tőzsdén is kereskednek.

Forrás: FLOW PR
.

(Ezt a cikket 174 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?