Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A közúti forgalomban a résztvevők 2014. május 10. és május 11. közötti hétvégén az alábbi közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Csúszós, vizes utakra, esős napokra számítsanak az útnak indulók.

Szombatra egy gyenge hidegfront éri el hazánkat, kezdetben elsősorban délnyugaton, napközben inkább északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Vasárnap napközben északnyugat felől egy hidegfront érkezik, így délután északnyugat felől egyre többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására.

Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy az M3-as autópályán 2014. április 2-tól a 219+700 és a 221+050 kilométer szelvények között a jobb pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve.

2014. április 3-tól a 222+100-220+800 kilométer szelvények között a bal pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve.

2014. május 5-től 2014. május 10-ig a 103-130 kilométer szelvények között munkaidőben (7 óra 30 perctől 14 óra 30 percig) mindkét pályatesten gépi kaszálás miatt az előző sáv zárására kerül sor mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

2014. május 5-től 2014. május 10-ig a 90-120 kilométer szelvények között mindkét pályatesten az elválasztó sáv padka kaszálás miatt a haladósáv zárására kerül sor mobil tereléssel.

Az M6-os autópályán az 51+800 kilométer szelvénynél mindkét pályatesten hídépítés miatt a haladó és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. A forgalom folyamatossága mindkét irányban az előző sávban biztosított.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

Tájékoztató:

A „Kamionstop” 2014. május 10-én (szombat) 22 órától május 11-én (vasárnap) 22 óráig tart.

Figyelmeztetés a közlekedőknek:

Az esőtől vizes, csúszós utakra kell számítani, és tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő, a megerősödő szél ronthatja a járművek menetstabilitását!

Türelmesen és körültekintően vezessenek! Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

A határátkelők forgalma:

Az Ukrajnában kialakult belpolitikai helyzet miatt javasoljuk az utazóknak, hogy az utazás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen, péntek délutántól késő estig kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő irányban, amely 30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban vasárnap déltől lehet estig várakozás kialakulásával számolni, amely nem éri majd el a 30 percet. Teherforgalomban a be- és kilépő irányban szombat estig, valamint hétfő reggel 30-60 perc várakozással lehet számolni.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban szombat estig, valamint hétfő hajnaltól várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is. Ezt esetleg meghaladhatja a román vám szervek adminisztratív ellenőrzése.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban élénkebb forgalom péntek este a kilépő irányban várható, melynek következtében akár 30 perc várakozás alakulhat ki. Vasárnap a belépő irányban alakulhat ki várakozás, melynek mértéke szintén 30 perc lehet. A teherforgalomban a kilépő irányban szombat 22 óráig várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30-60 percet is.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hétvége minden napján kell számolni 15-30 perc várakozás kialakulásával a személyforgalomban, az átkelőhely megnyitása után a reggeli órákban belépő irányban, míg a zárást megelőzően a kilépő irányban.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein a személyforgalomban nem számolunk várakozás kialakulásával. A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a ki- és belépő teherforgalomban alakulhat ki várakozás – a kamionstop időszakát kivéve – a délutáni és az éjszakai órákban, melynek mértéke akár 30-60 perc is lehet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban kilépő irányban vasárnap 22 órától hétfőn 3 óráig 60 perc várakozás kialakulásával kell számolni. A belépő irányban hétfőn 0 órától 4 óráig 30 perc várakozás alakulhat ki.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A hrivnya árfolyamváltozása a hétvégén az ukrán viszonylatú közúti határátkelőhelyeken továbbra is okozhat akár 30 percet elérő várakozást a személyforgalomban, a reggeli órákban kilépő, míg az esti órákban belépő irányban.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az elektronikus útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az Ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 298 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .