Az új, alacsony fellépési magasságú Volvo FE premierje

A Volvo Trucks bővíti alacsony fellépési magasságú modell-palettáját az új Euro 6-os Volvo FE-vel. A Volvo FE LEC-et (Alacsony Fellépési Magasságú Fülke) kifejezetten hulladékszállításra és városi disztribúcióra tervezték. A fülke újdonsága az alacsony fellépési magasság, a síkpadló, a kitűnő láthatóság és az elegendő hely akár négy ember számára is.

A Volvo Trucks bővíti alacsony fellépési magasságú modell-palettáját az új Euro 6-os Volvo FE-vel.
A Volvo Trucks bővíti alacsony fellépési magasságú modell-palettáját az új Euro 6-os Volvo FE-vel.

 „Folyamatos növekszik a kereslet a hatékony hulladékszállítási és intelligens városi disztribúciós megoldásokra. Az új, alacsony fellépési magasságú Volvo FE minden eddiginél jobban megfelel ügyfeleink igényeinek. Például mi vagyunk az egyetlen gyártó, aki hulladékszállító járművet alacsony fellépési magasságú fülkével és automata kézi váltóval kínál, teljesen automata váltó alternatívával. A Volvo I-Shift a vezetést még üzemanyag-hatékonyabbá teszi, a váltó kis súlya pedig további terhelést is megenged,” mondta Pernilla Sustovic, a Volvo Trucks disztribúciós szegmensmenedzsere.

A Volvo FE LEC-et (Alacsony Fellépési Magasságú Fülke) kifejezetten hulladékszállításra és városi disztribúcióra tervezték.
A Volvo FE LEC-et (Alacsony Fellépési Magasságú Fülke) kifejezetten hulladékszállításra és városi disztribúcióra tervezték.

Átjárható, alacsony fellépési magasságú fülke

Az új alacsony fellépési magasságú Volvo FE a Volvo Trucks legújabb generációs Volvo FE-jén alapul. Az alváz, a hajtáslánc, a dizájn, a műszerek és kezelőszervek többé kevésbé azonosak. Ami megkülönbözteti az alacsony fellépési magasságú Volvo FE-t, az mindenekelőtt az alacsony fellépési magasság és az átjárható fülke. A fellépési magasság csak 530 mm. A leültető funkció aktiválásával ez még 90 mm-rel csökkenthető. Az ajtók 90 fokos szögben nyílnak, a padló a fülkében végig egyenes. A kabin akár három utasüléssel is szerelhető. A vezetőülésnél leginkább azt helyezték előtérbe, hogy a lehető legjobb láthatóságot biztosítsák elöl és oldalt. Szintén a fülke újdonsága a nagyobb visszapillantó tükör és a holttér-tükör. Extra oldalsó ablakok a B oszlop mögött opcióként elérhetők.

volvo_FE_LEC_56Praktikus részletek

 „Az alacsony fellépési magasságú Volvo FE-t a napi munka megkönnyítésére tervezték a sofőr és csapata szempontjából. Ezért is tulajdonítottunk nagy jelentőséget a praktikus részleteknek,” tette hozzá Lars Franck, a Volvo Trucks kiterjesztett ajánlati termékmenedzsere.

Például a leültető funkció aktiválódik, amint a parkoló fék működésbe lép, hogy gyorsan és kényelmesen ki tudjanak szállni a fülkéből. A leültető funkció egy gombbal be- és kikapcsolható a műszerfalon. A vezetőülés mögött sűrített levegős pisztoly található, mellyel a por és a piszok fújható el. Van még egy 24 V-os aljzat is a vezetőülés mögött, amely például praktikus egy hűtő üzemeltetésére. Lehetőség van arra is, hogy egy műszerfalban található adapteren keresztül tolatókamerát vagy kijelzőt helyezzünk el a betöltött hulladék mérésére.

volvo_FE_LEC_73A teljes jármű típusjóváhagyással rendelkezik Európa szerte

Az új, alacsony fellépési magasságú Volvo FE megkapta a teljes járműre szóló típusjóváhagyást szerte Európában, és megfelel az EU, a svéd, valamint a Volvo Trucks saját szigorú követelményeket támasztó ütközésbiztonsági elvárásainak. A jármű Németországban, a müncheni IFAT-on (május 5-9.) kerül bemutatásra. Az IFAT a világ egyik legnagyobb, a környezetre és a hulladékkezelésre szakosodott kiállítása.

volvo_FE_LEC_88Tények az alacsony fellépési magasságú Volvo FE-ről

Fülke: Átjárható, ülésekkel akár négy ember számára is. Belépési magasság 530 mm, 440 mm aktív leültető funkcióval (gumik 315/70R22,5). Az ajtók 90 fokos szögben nyithatók.

Tengely konfigurációk: 4×2 vagy 6×2 kormányzott tengellyel.

Motor: Volvo D8K Euro 6, 250, 280 vagy 320 LE-
Váltók: Volvo I-Shift vagy Allison teljesen automata váltó.

Forrás: Volvo Trucks
.

(Ezt a cikket 267 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?