Waberer’s: tovább növekszik az árbevétel, javul a hatékonyság az első negyedévben

20 százalékkal nagyobb árbevételt ért el a Waberer’s cégcsoport 2014 első három hónapjában, mint az elmúlt év azonos időszakában. Az értékesítés tavalyi rekord értékeit időarányosan felülmúló első háromhavi adatok mellett kiugró javulást mutat a működés hatékonysága: a fuvarozás költségfedezeti mutatója 33 százalékkal volt jobb az elmúlt év azonos időszakában mértnél. Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata 3200 kamionjának futásteljesítménye három hónap alatt 12,6 százalékkal, rakottsága 2,7 százalékkal volt több, üzemanyag fogyasztása átlagosan 3 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor.

A Waberer's International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A Waberer’s International Zrt. telephelye Budapesten, ahol ötszáz új kamion adtak át 2014. március 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Waberer’s International Zrt. legnagyobb piaca változatlanul Németország, amelyet a fuvarvolumen és az árbevétel nagysága szerinti sorrendben Magyarország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Olaszország követ. Az értékesítés hatékonyágának növelése érdekében a Waberer’s leányvállalatok alapításával növeli tovább jelenlétét Európa legfontosabb ipari központjaiban. Február végén Párizsban megkezdte működését a Waberer’s France és hamarosan hasonló vállalkozások jönnek létre az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Olaszországban is. A Waberer’s szolgáltatási portfoliójának részévé tette a megrendelők logisztikai költségeinek optimalizálását, amelynek eredményeként folyamatosan növekszik a megrendelések száma: Európa komplett rakomány specialistájának megrendelés állománya – a spot üzleteket is beleértve – éves szinten eléri az 1 millió 200 ezer megbízást.

A társaság az első negyedévben folytatja a hatékonyság további növelését szolgáló beruházásait: három hónap alatt 300 új vontató és a hozzájuk tartozó pótkocsi érkezett az átlagosan 2 éves átlagéletkorú flottához. A vállalat folytatja egyedi fejlesztésű informatikai rendszerének megújítását, amelynek keretében korszerűsíti telematikai és vállalatirányítási rendszereit. Erre a célra az idén több mint 4 millió eurót fordít.

Az első negyedévi adatok alátámasztják a társaság árbevétel és EBITDA tekintetében egyaránt kétszámjegyű idei növekedési előirányzatának megvalósíthatóságát. Az árbevétel idén át fogja lépni az 500 millió eurós küszöböt, a flotta mérete megközelíti a 3400 szerelvényt. Az organikus növekedés minden eszközzel való támogatása mellett a társaság az első negyedévben is intenzív tárgyalásokat folytatott Európa-szerte közúti fuvarozó vállalatokkal azok lehetséges akvizíciójáról.

Forrás: Vision Communications Hungary Kft.

(Ezt a cikket 435 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?