Scania Blue Stream – limitált kiadású tehergépkocsi a Scaniától

A Scania bemutatja a Blue Stream fantázianevű, limitált darabszámú, egyedi építésű, a Scania Streamline és a V8 örökség felhasználásával készített vontatóját. A Blue Stream R-szériás kabinját a svéd járműépítő és dizájner, Svempa Bergendahl közreműködésével alakította ki a gyár és mindösszesen kétszáz, sorszámozott darab készül belőle. A Blue Stream egyfajta tisztelgés az 1991-ben bevezetett Scania Streamline tehergépkocsi előtt, amely az iparág első aerodinamikus vontatója volt.

Blue Stream fényezés a fülkén, légterelőkön, oldalszoknyákon, hátsó sárvédőkön és az akkumulátor dobozán (csak hátra szerelt akkumulátorok esetén)
Blue Stream fényezés a fülkén, légterelőkön, oldalszoknyákon, hátsó sárvédőkön és az akkumulátor dobozán (csak hátra szerelt akkumulátorok esetén).
Fényes fekete hűtőrács.

„A felfrissített Streamline tavaly ismét bekerült a Scania termékválasztékába, és azóta az ügyfelektől számos pozitív visszajelzés érkezett a járművel kapcsolatban, köztük olyanoktól is, akik még az eredeti, hármas szériás Streamline gépkocsikkal dolgoztak.” – mondta Kristoffer Nyberg, a Scania hosszú távú fuvarozásra készülő tehergépkocsijainak menedzsere. „Nagyon sokan emlékeznek még az eredeti Streamline világoskék színére, valamint rózsaszín és lila díszítésére. Amikor elhatároztuk, hogy mintegy tisztelgésképpen a régi jármű előtt, elkészítjük az új Streamline limitált kiadását, egyértelmű volt, hogy Svempa-t bízzuk meg a feladattal. A Blue Stream egyedi kék metálszínben, sajátos külső díszítéssel és belsővel készül, ugyanakkor a járművet a Scania normál gyártási rendszerében gyártjuk, ami a specifikálásnál nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé.”

A Blue Stream fényezésén modern változatban visszaköszön a régi Streamline öröksége, amely kihangsúlyozza a jármű aerodinamikus tervezését. Az egyedi Scania V8 stíluselemek egyértelműen felismerhetők, mint például a fekete hűtőrács. A belső térbe, szintén a V8 hagyományoknak megfelelően, felső kategóriás kiegészítők kerülnek, ilyen például bőr ülések szellőztető funkciója.

Fényes fekete tükrök és A-oszlop.

A Blue Stream az összes olyan piacon rendelhető opció az ügyfelek számára, ahol a V8 motorok elérhetőek. Vontató és alváz formájában is specifikálható, Highline vagy Topline fülkével, 500-730 lóerő közötti teljesítménnyel. Mindegyik Blue Stream jármű műszerfalán megtalálható lesz annak sorszáma.

A fülke fényezésével összhangban álló, fényes ezüst színű V8 jelvény az ajtón.

A Blue Stream tehergépkocsik az alábbi, egyébként opcióként rendelhető csomagokkal felszerelve érkeznek:

  • Lighting csomag
  • Driver csomag
  • Prestige csomag
  • Comfort csomag
Blue Stream fényezés a fülkén, légterelőkön, oldalszoknyákon, hátsó sárvédőkön és az akkumulátor dobozán (csak hátra szerelt akkumulátorok esetén).

A járművek végső specifikációja természetesen az ügyfelek egyedi igényei szerint alakul. „Az összes Blue Stream egyedi lesz.” – tette hozzá Nyberg úr. „De mindegyikben közös, hogy a Scania Streamline örökséget viszik tovább és nyereséget termelnek büszke tulajdonosaiknak.”

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 382 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?