Kategóriák

Kategóriák

Hírek Szervezetek hírei

NKH: Célunk az ügyfél elégedettség növelése

A belső szervezeti átalakítások mellett az ügyfelek elégedettségének növelése áll a „Szervezetfejlesztés és hatékony működési megoldások kialakítása a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál” című pályázat fókuszában. Az NKH csaknem harmincmillió forint összegű támogatást nyert erre az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretében.

Múlt év őszén kezdett hozzá a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a belső működési hatékonyságának fejlesztéséhez, melynek célja, hogy a közjót szolgálva célzott beavatkozásokkal, a szervezeti tudás kiaknázásával rugalmas, hatékony, a változó körülményekhez is alkalmazkodó szervezeti kultúrát alakítsanak ki. Az április végén lezárult pályázat öt különböző területet érintett. Lehetőség nyílt cél- és teljesítmény menedzsmentrendszer kialakítására, a működési és funkcionális folyamatok optimalizálására, tudásmegosztásra alkalmas fórumok létrehozására, bevezethető a minőségirányítás (ügyfél elégedettség) és a változások kezelésének rendszere.

Az ügyfelek érdekeit szem előtt tartó, szolgáltató hatóságként az egyik legfontosabb törekvés az ügyfélszolgálat körülményeinek jobbítása volt. Ennek érdekében többek között ügyfél elégedettség felmérésre került sor, a mérési eredmények ismeretében pedig fejlesztési javaslatokat, illetve 13 pontos ügyfélchartát fogalmazott meg az NKH.

Az ésszerűbb megoldásokkal az egyes belső működési folyamatokat optimalizáltuk, érintve a belső humánerőforrás mozgást, a vasúti igazgatási és hatósági tevékenységet is.

A projekt szorosan kapcsolódik a Nemzeti Közlekedési Hatóság szervezeti stratégiájához, melyben kiemelten szerepel a funkcionális feladatok integrált egységes végrehajtása – azzal a küldetéssel, hogy a közlekedésbiztonsági és környezetfenntarthatósági szempontok határozottabban érvényesüljenek a hatósági tevékenység folyamat-optimalizálásával, az erőforrások és tudásbázis hatékonyabb felhasználása és más szervezetfejlesztési beavatkozások révén.

Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság
.

(Ezt a cikket 288 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE