Változékony, esős, szeles idő nehezíti a hétvégi közlekedést. Nem árt a fokozott figyelem a közutakon!

Szombaton Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet, míg keleten borongós marad az idő. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik.

Vasárnap a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből inkább csak északon és nyugaton alakul ki elszórtan zápor, zivatar.

A hétvégén esőtől vizes, csúszós utakra lehet számítani, és tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő, a megerősödő szél ronthatja a járművek menetstabilitását. Kérjük, hogy mindenki az út és látási viszonyoknak megfelelően vezesse járművét! Türelmesen és körültekintően vezessenek!

ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk :

M3

  • A 219+700 és a 221+050 km szelvények között a jobb pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/óra sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfalat helyeznek el.
  • A 222+100-220+800 km szelvények között a bal pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/óra sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfalat helyeznek el.

M6

  • 2014. április 26-án a bal pályatesten a 108+970 km szelvénynél hídjavítási munkálatok miatt az előző sáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel, 80 km/óra sebességkorlátozás mellett.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek, ezért kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is lehet számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. április 26. (szombat) 22 órától április 27. (vasárnap) 22 óráig tart.

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy 2014. április 25. és május 1. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul:

Ezen a hétvégén kevésbé lehet számolni a vendégmunkások hazautazásával 2014. április 25-én, így várhatóan a múlt hetinél kisebb forgalommal találkozhatnak a határátkelőhelyeken a személyforgalomban kilépő irányban.

Az iskolaszünet miatt sokan most utaznak majd vissza Magyarországra, így 2014. április 26-án kora délután és 2014. április 27-én is élénk belépő személyforgalomra kell számítani a szerb és az ukrán viszonylatban működő közúti határátkelőhelyeken.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen, 2014. április 25-én délutántól késő estig kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő irányban, amely 30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban 2014. április 27-én reggeltől lehet estig várakozás kialakulásával számolni, amely elérheti a 30-60 percet. Teherforgalomban a be- és kilépő irányban 2014. április 25-án estig, illetve 2014. április 28-án reggel lehet 30-60 perc várakozással számolni.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban 2014. április 25-én, továbbá 2014. április 28-án hajnaltól ismételten várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is, esetleg ezt meg is haladhatja.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban élénkebb forgalom 2014. április 25-én este a kilépő irányban várható, melynek következtében akár 30 perces várakozás alakulhat ki. 2014. április 27-én reggeltől estig a belépő irányban alakulhat ki várakozás, melynek mértéke 30-60 perc is lehet.

A teherforgalomban a kilépő irányban 2014. április 25-én a délutáni óráktól kezdődően egészen 2014. április 26-án estig várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet is elérheti.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen az átkelőhely megnyitása után  2014. április 26-án és 2014. április 27-én a reggeli órákban belépő irányban, míg kilépő irányban a zárást megelőzően kell számolni 15-30 perces várakozás kialakulásával a személyforgalomban.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein a személyforgalomban nem számolunk várakozás kialakulásával. A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a ki-, és belépő teherforgalomban alakulhat ki várakozás 2014. április 25-én a délutáni és az éjszakai órákban melynek mértéke akár 30-60 perc is lehet.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban 2014. április 26-án kilépő irányban 16 órától 20 óráig 30 perc, illetve 20 órától 22 óráig 60 perc várakozással lehet számolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Az Ukrajnába utazók figyelmébe ajánljuk, hogy a kiutazás megkezdése előtt tájékozódjanak az aktuális belpolitikai helyzetről.

Az ukrán viszonylatú közúti határátkelőhelyeken 2014. április 26-án a reggeli órákban kilépő, 2014. április 26-án az esti órákban belépő irányban lehet számítani 30 percet elérő várakozással a személyforgalomban.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként 2014. április 27-én déltől 2014. április 28-án hajnalig, mely a buszforgalom élénkülése miatt a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban is, melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás várható kilépő irányban. Ennek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban – az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az Elektronikus Útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés miatt  – ezt is meghaladhatja.

Csengersima közúti határátkelőhelyen, 2014. április 26-án a belépő irányban várható 30 perc várakozás a reggeli óráktól kora estig a személyforgalomban.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsuránynál lévő közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Kommunikációs Szolgálat
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 482 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?