Őszre elkészül a nyíregyházi elkerülő út első szakasza

Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu

Várhatóan idén őszre elkészül a Nyíregyházát nyugatról elkerülő út első, 2,2 kilométer hosszú szakasza – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) az MTI érdeklődésére szerdán.

Illusztráció
Illusztráció

Loppert Dániel, a társság kommunikációs vezetője elmondta, jó ütemben haladnak a vízépítési és az útépítési munkák, zajlik a hírközlő vezetékek és az ivóvíz vezeték kiváltása is.

Ezen a héten megkezdődhetnek az M3-as autópálya feletti híd alapozási munkái. Nyáron végzik majd az aszfaltozást, a vadvédő kerítés kialakítását, a növénytelepítést és a forgalomtechnikai elemek kiépítését – tette hozzá.

A fejlesztés keretében az M3 autópályánál egy új csomópontot is kialakítanak – mondta Loppert Dániel. Az útépítési munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek meg, az autósok idén ősszel már használhatják az utat.

Az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program keretében, uniós forrás segítségével épülő nyugati elkerülő első ütemének kivitelezését a Duna Aszfalt Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. végzi nettó 3,45 milliárd forintért.

Forrás: MTI  (hvzs \ egr \ gte)
.

(Ezt a cikket 199 alkalommal tekintették meg.)