Hírek Kommunikáció és Informatika Logisztika

Tevékenységoptimalizáló rendszert fejleszt szállítmányozóknak a Digital Kft.

Optimális járművezénylést támogató rendszert dolgoz ki a szegedi Digital Kft., a mintegy 150 millió forintos projekt költségeinek kétharmadát az Új Széchenyi Terv forrásai biztosítják – tájékoztatta a cég operatív igazgatója az MTI-t.

Illusztráció - Fotó: Karsai Attila - hungarokamion.hu
Illusztráció – Fotó: Karsai Attila – hungarokamion.hu

Váli Gábor elmondta: a projekt célja egy komplex módszertan és kiszolgáló rendszer kifejlesztése, amelynek alkalmazásával automatizálható az egyes szolgáltatók, elsősorban a taxi-, a futár-, és a szállítmányozó társaságok optimális járművezénylése. A Digital Kft. mintegy 105 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében – tette hozzá a szakember.

A projekt novemberben zárul. Váli Gábor kifejtette: a hagyományos GPS-alapú rendszerektől eltérően a kifejlesztendő módszertan szubjektív szempontokat is figyelembe tud majd venni, ilyen a forgalom nagysága, a közlekedési szokások, a napszak, az ügyfelek várakozási idejének minimalizálása, a gépjárművek egyenletes kihasználása és az azokat befolyásoló tényezők is, mint például az időjárási események.

Kiemelte: a rendszer alkalmazása a flotta logisztikáját, működését hatékonyabbá, eredményesebbé teszi. Segítségével a szolgáltató társaságok számára ki lehet alakítani egy biztonsági rendszert is, amellyel vészhelyzet esetén azonnal azonosítható, hogy hol tartózkodik a jármű.

A Digital Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. több mint 25 éve van jelen az informatikai piacon, Szegeden és Budapesten működtet irodát. Rendszerintegrációval foglalkoznak, elsődlegesen vállalati ügyfeleknek építenek és kezelnek informatikai rendszereket. A 2012-es lezárt évüket több mint 400 millió forintos árbevétellel zárták – ismertette Váli Gábor.

Forrás: MTI  (bzz \ gfp \ guz \ gpp \ ppd)
.

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .