Hírek Rendőrségi hírek

Gyulai korrupciógyanú – Mind a tíz határrendész előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság

Mind a tíz korrupcióval gyanúsított gyulai határrendész előzetes letartóztatását elrendelte harminc napra a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa pénteken – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

 Rendőrök kísérnek egy arcát kabátjával eltakaró, korrupcióval gyanúsított gyulai határrendészt a Szegedi Törvényszék katonai tanácsának udvarán az előzetes letartóztatásról döntő ülésre 2014. április 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Rendőrök kísérnek egy arcát kabátjával eltakaró, korrupcióval gyanúsított gyulai határrendészt a Szegedi Törvényszék katonai tanácsának udvarán az előzetes letartóztatásról döntő ülésre 2014. április 18-án. – MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Juhászné Prágai Erika elmondta, a bíróság részben a bűnismétlés veszélye miatt látta szükségesnek a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését, illetve a nyomozási bíró osztotta az ügyészség álláspontját, hogy a gyanúsítottak szabad lábon hagyása károsan befolyásolná az állomány fegyelmi helyzetét.

A bíróság döntése ellen valamennyi gyanúsított és védője fellebbezett, álláspontjuk szerint a szolgálatból felfüggesztett határrendészeknél nem áll fenn a bűnismétlés veszélye. Az ügyben másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa jár el – közölte a szóvivő.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi tájékoztatása szerint tíz határrendész ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettének gyanúja maitt indult eljárás. A megalapozott gyanú lényege szerint a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó rendőrök a gyulai határátkelőhelyen pénzt, illetve más juttatásokat kértek és fogadtak el a Magyarországra belépő külföldi kamionok vezetőitől.

A vesztegetési pénz általában 5 euró vagy 10 román lej volt, de előfordult olyan is, hogy nagy címletű pénz esetén a határrendész visszaadott. Arra is volt példa, hogy a kamion vezetője – pénz hiányában – kólát, kávét, csokoládét, vagy más kisebb értékű fogyasztási cikket adott a határrendésznek.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön közölte, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítő tevékenysége során beszerzett adatok alapján indult korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt nyomozás. Az ügyészség felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogott két határrendészt, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei pedig további nyolc határrendészt előállítottak. Az elfogásokat követően több helyszínen tartott a főügyészség házkutatásokat, amely során az MTI információi szerint többek között számítógépeket foglaltak el.

Az MTI rendőrségi információi szerint az ügy miatt vonta vissza csütörtökön a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetőjének és határrendészeti osztályvezetőjének kinevezését a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Egyikük sem szerepel a gyanúsítottak között, csak beosztottjaik.

Forrás: MTI  (bkzg \ bhi)
.

(Ezt a cikket 308 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók kikapcsolásával!

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro