Bemutatták a HU-GO Mobil alkalmazást, amivel a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárművek vezetői regisztráció nélkül, virtuális bankkártyával fizethetik ki az útdíjat – közölte szerdán az MTI-vel a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF).

Az alkalmazás Android és iOS operációs rendszereken már fut, de fejlesztés alatt áll Windows Phone platformra is.

A közlemény szerint az ingyenesen letölthető applikációval a viszonylati jegyet az úthasználat megkezdése előtt kell megváltani, az utólag megváltott jegy ebben az esetben is jogosulatlan úthasználatnak minősül. Az alkalmazás elérhető verziójával regisztráció nélkül lehet megvásárolni a viszonylati jegyeket.

A szolgáltatás szerdai bemutatóján Veres Mihály, az NMF vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: az eredményes munka legfontosabb feltétele a társaság, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ), valamint a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.(NISZ) közötti hatékony együttműködés volt.

Kifejtette, a mobil applikációval az útdíjat könnyen, költséghatékonyan, országosan egységes feltételek között fizethetik ki a felhasználók.

A közlemény szerint a kormányzat az NMF-t jelölte ki a Nemzeti Elektronikus Jegy Platform (NEJP) megvalósítására. Ez egy olyan rendszer, ami integrálja a közösségi és az egyéni közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat.

Forrás: MTI  (hwp \ gry)
.

(Ezt a cikket 291 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?