Biztonság és hatékonyság egyben! – Speciális i-Fleet megoldás az Envirochem Kft. járműveiben

Az Envirochem Kft. az átlagember számára különlegesnek számító üzemanyag-szállítás terén 8, üzemanyag nagykereskedelem területén 15 éves szakértelemmel bíró vállalat. Saját „ENVI” kúthálózatuknál és partnereiknél eladott benzint és gázolajat uniós országokból importálják. Bakos Richárd, az Envi kúthálózat és üzemanyag-nagykereskedő cég szállítási ágazatának szakmai vezetője bőséges gyakorlattal rendelkezik a benzin és gázolaj fuvarozása során felmerülő nehézségek megoldásának területén.

Fotó: envikut.hu

Ez a fuvarozási ágazat kiemelkedik a többi közül, hiszen maga a termék és a szállítójármű is különleges: az üzemanyag rendkívül érzékeny. Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes, ADR III.-as veszélyességi kategóriájú áru, az azt szállító nyergesvontató és a speciális tartály pedig rendkívül drága. Ebből adódóan a sofőrök rendkívül magasan képzettek, hiszen ahhoz hogy ilyen típusú árut szállíthassanak, többek között speciális tartányos, rendszeresen megújítandó jogosítvánnyal és tűzvédelmi szakvizsgával is kell, hogy rendelkezzenek. A szállítás során a cégek és a sofőrök egyre több biztonsági előírást kötelesek betartani, emellett az ellenőrzések is egyre szigorodnak.

Éppen ezért az Envirochem Kft. a biztonsági előírások betartására is fokozottan kell, hogy ügyeljen, hiszen nemcsak a nagymértékű büntetésekről van szó; a statisztikák szerint a balesetek 99%-ban emberi mulasztásból következnek be, így a vállalat elemi érdeke, hogy a lehető legmodernebb eszközöket használja. Az ellenőrzéshez ezért az Envirochem Kft. az i-Cell Kft. által forgalmazott i-Fleet termékeket használja. A rendszer a vállalat egyedi, az Envirochem Kft. igényeire szabott fejlesztése, amely az i-Fleet műholdas flottamenedzsment rendszeren alapszik, de azon túlmutat.

A szállítójárművekbe szerelt kapacitív üzemanyagszonda és a töltő és lefejtőoldali szekrények ajtajának nyitás-ellenőrzése a takarékosságot, biztonságot és a hatékony ellenőrzést egyaránt szolgálja. A szonda lehetőséget nyújt a gépjárművek által felhasznált üzemanyag pontos kalkulálására és kontrolljára – ami komoly összeg megtakarítását eredményezheti – hiszen ismert, hogy a szállítással foglalkozó vállalatok kiadásainak többségét az üzemanyagköltségek teszik ki.

A töltő és lefejtőoldali szekrények ajtónyitás-érzékelése pedig -ami az i-Cell Kft. különleges fejlesztése az Envirochem Kft. részére- nemcsak biztonságos, hanem kényelmes is, mivel riasztási és szabotázsfunkcióval is rendelkezik. Ezzel nemcsak a baleseteket segít megelőzni, hanem kiküszöböli az esetleges visszaélések lehetőségét is.

Az i-Cell Kft. egyedi megoldásai a szakmában nem ismeretlenek. A vállalat több, mint tizenöt évvel ezelőtt lépett piacra, és azóta több forradalmian új megoldással jelentkezett, amelyek között a GPS alapú flottakövetésen alapuló moduláris rendszerektől az útdíjfizetésre alkalmas készülékeken át az egyedi mobilfizetési megoldásokig minden megtalálható.

Forrás: i-Cell Kft.
.

(Ezt a cikket 434 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?