Uniós támogatásból újul meg a Heves megyei Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út mintegy 5 kilométeres szakasza

Megújul a Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út mintegy 5 kilométeres szakasza Balaton, Bükkszentmárton és Mikófalva települések térségében. Az Új Széchenyi Terv keretében a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 404 millió forintos, az Európai Unió által nyújtott támogatásból valósítja meg a beruházást.

Illusztráció
Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Heves megyében a folyamatban lévő európai uniós akciótervben 2013-ban csaknem 920 millió forint értékben, több mint 6 kilométernyi út felújítása valósult meg, míg az idei évben több mint 12,4 kilométeren indulnak a munkálatok megközelítőleg 1,1 milliárd forint támogatásból.

A 2507 jelű Borsodnádasd-Mónosbél összekötő út mintegy 5 kilométeres szakaszának felújítása során – a 10+750 és a 15+708 kilométer szelvények között – a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező felújítja a burkolatot, kijavítja a pályahibákat, valamint gondoskodik az útpálya víztelenítéséről, kitisztítja az árkokat és az átereszeket, továbbá rendezi a padkákat is. A munkálatok során új szalagkorlátok és jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre, továbbá tartós burkolati jeleket festenek fel. Így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít majd az utazóknak. Az útszakasz felújításával a környező települések – Balaton, Bükkszentmárton, Mikófalva – lakosainak közlekedése jelentős mértékben javulni fog.

Várhatóan 2014 májusában elindulnak a kivitelezési munkálatok egy másik projekt keretében szintén a 2507 jelű úton több mint 3 kilométer hosszon a 7+725 és a 10+750 kilométer szelvények között, amely Balaton település belterületét és a megye határ felé eső részt érintik majd.

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárásokat követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind a társaság, mind az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 152 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?