Elkészült a miszlai bekötőút 1,5 kilométeres szakaszának felújítása

A miszlai bekötőút közel 1,5 kilométeres szakasza újulhatott meg egy hónap alatt bruttó 70 millió forintból. A felújításra azon 34 milliárd forintos keretösszegű országos útfelújítási program révén kerülhetett sor, amely Tolna megyében összesen 18,6 kilométer hosszban tette lehetővé útszakaszok rekonstrukcióját mintegy 1,2 milliárd forint értékben.

Illusztráció – Fotó: Magyar Közút

A miszlai bekötőút közel 1,5 kilométeres szakasza újulhatott meg az elmúlt hónapban mintegy bruttó 70 millió forintból. A február végén elkezdődött kivitelezés a bekötőút teljes gyönki átkelési szakaszát érintette. Az útszakasz burkolata korábban nagy felületeken jelentősen leromlott, összerepedezett, ezért mintegy 400 négyzetméteren pályaszerkezet cserével kezdődtek a munkák. A beruházás során a kivitelező többek között felújította a burkolatot, valamint kialakította a padkákat is.

Az európai uniós és hazai forrásokból megvalósuló program a miszlai bekötőutat érintő beruházással együtt Tolna megyében összesen 18,6 kilométer hosszban tette lehetővé útszakaszok rekonstrukcióját mintegy 1,2 milliárd forint értékben. Már 2013-ban profiljavítás készülhetett a bogyiszlói bekötőúton, valamint megújulhatott Decsen a vasútállomáshoz vezető út.

Az idei kedvező időjárás lehetővé tette, hogy a szakemberek folytassák a felújítási munkát. Idén elkészült a burkolat felújítása a Paks-Cece összekötő úton, valamint a regölyi vasútállomáshoz vezető úton. Befejezés előtt áll a Dombóvár-Alsó vasútállomáshoz vezető út rekonstrukciója, burkolaterősítés készül a 6-os főúton a Szekszárd-Bonyhád-megyehatár útvonal három szakaszán, valamint felújítási munkák zajlanak a 65-ös főúton Zomba és Kéty térségében. Emellett profiljavítás készül a Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út bonyhádi átkelési szakaszán, míg Bátán a rézsűcsúszást állítják helyre és támfalat építenek a kivitelező szakemberei.

A program ütemezése szerint a munkák idén tavasszal mindenütt befejeződnek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Forrás: kozut.hu
.

(Ezt a cikket 157 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?