NIF: jövő nyárra elkészül a mórahalmi elkerülő út

Jövő nyárra elkészül a mórahalmi elkerülő út; a beruházás alapkövét csütörtökön tették le a település határában.

55-fout-tabla-201402Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a mórahalmi elkerülő kivitelezését a közbeszerzésen nyertes Colas Út Zrt. és a Délút Kft. konzorcium végzi, nettó 4,6 milliárd forint értékben. A beruházás az Új Széchenyi Terv Közlekedési Operatív Programja keretében, 85 százalék uniós és 15 százalék magyar forrást nyert el.

A projekt során 7,1 kilométer hosszú, kétszer egysávos új utat építenek a várostól északra. A szakaszon három körforgalom segíti a közlekedést, a Vágói csatorna felett pedig 3 nyílású vasbeton híd lesz.

Loppert Dániel felhívta rá a figyelmet, hogy az 55 számú főút Szegedtől Bajáig újul meg, 94 kilométer hosszan. A burkolat megerősítése mellett, a kültéri területeken kerékpárút is épül. Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármester, országgyűlési képviselő szerint történelmi pillanatokat él meg Mórahalom, amióta a város térségi központ lett, szükségessé vált az átmenő forgalmat kivezetése.

Az eseményen részt vett B. Nagy László, kormánymegbízott, fideszes országgyűlési képviselő is, aki szerint a járási központot megilleti a könnyű megközelíthetőség.

Forrás: MTI  (bzz \ gte)
.

(Ezt a cikket 214 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?