A 2014. március 29. és március 30. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

Szombaton és vasárnap szinte zavartalanul napos idő várható. Eső kizárt. A délutáni órák hőmérséklete 15 és 20 fok között alakul.

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

Az M5 autópálya 59+930 km szelvényben – mindkét pályatesten – hídfelújítás miatt az előzősáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel, 60 km/h sebességkorlátozás mellett. A forgalom folyamatossága a leállósávra történő sávelhúzással két sávon biztosított.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek: Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani! 

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. március 29. (szombat) 22 órától március 30. (vasárnap) 22 óráig tart.

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy 2014. március 28. és március 30. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein várakozás kialakulásával nem kell számolni.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein várakozás kialakulásával nem kell számolni.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein várakozás kialakulásával nem kell számolni.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával nem kell számolni.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban pénteken, továbbá hétfő hajnaltól várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban, melynek mértéke elérheti a 120 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen megnövekedett személyforgalommal pénteken a délutáni óráktól kezdődően késő estig a kilépő, vasárnap pedig a délutáni óráktól kezdődően az esti órákig a belépő irányban lehet számolni. Jelentős várakozás kialakulása nem várható. A teherforgalomban a kilépő irányban pénteken a délutáni óráktól kezdődően egészen szombat estig várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 60-120 percet is.

A 7 és 19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával nem számolunk.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét arra, hogy a magyar-román határon lévő határátkelőhelyeken a román vámellenőrzés szigorítása miatt az előre jelzett várakozási idő növekedésével lehet számolni a kilépő teherforgalom esetében. A vámellenőrzés szigorítása a húsvéti ünnepekig tart.

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein a személyforgalomban nem kell számítani várakozás kialakulásával. A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen vasárnap estétől a ki-és belépő teherforgalomban alakulhat ki várakozás a kamionstop megszűnése miatt.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen szombaton 20-1 óra között, valamint hétfőn 5-12 óra között 60 perc várakozás kialakulásával kell számolni a teherforgalomban kilépő irányban. A személyforgalomban várakozással nem számolunk.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Ukrajnába történő utazás esetén a Külügyminisztérium változatlanul javasolja az előzetes és körültekintő tájékozódást.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyfogalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig, melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az Elektronikus Útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés miatt.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 302 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?