E-útdíj – Bizottságot hoz létre a kormány a bírságok méltányos szabályozásának kialakítására

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy az elektronikus útdíjjal kapcsolatos bírságok méltányos szabályozásának kialakítására egy bizottságot hoz létre, amelybe meghívja a fuvarozók érdekképviseleti szervezeteinek vezetőit – közölte a kormányszóvivő az MTI kérdésére.

Kamera az Állami Autópálya Kezelő egyik új e-útdíj ellenőrző gépjárművének tetején a XIII. kerületi Porsche Pest márkakereskedésben 2013. június 21-én. Az e-útdíj rendszerben az autópálya-kezelő 45 új mobil ellenőrző egysége segíti majd a díjköteles úthálózat folyamatos ellenőrzését. A jogosulatlan úthasználókkal szembeni fellépés a rendőrség feladata lesz, a szervezet ennek érdekében 50 mobil bírságoló egységet kap. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Kamera az Állami Autópálya Kezelő egyik új e-útdíj ellenőrző gépjárművének tetején a XIII. kerületi Porsche Pest márkakereskedésben 2013. június 21-én.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Giró-Szász András hozzátette: a kormány részéről a bizottságba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Nemzetgazdasági Minisztérium és Belügyminisztérium delegál tagokat.

Forrás: MTI  (ghg \ hgp)
.

(Ezt a cikket 342 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?