Fidesz: jelentősen csökkenhet az átmenő kamionforgalom Debrecenben

Jelentősen csökkenhet Debrecenben az átmenő kamionforgalom, ha elkészül a 4-es főút várost elkerülő gyűrűjének déli szakasza – közölte Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón.

debrecen-tablaA beruházás több évig tartó bírósági eljárás után zöld jelzést kapott – jelezte a képviselő a főút Debrecent átszelő szakasza mellett tartott tájékoztatón.

Pósán László elmondta: 2013 nyarán lezárult a bírósági procedúra, kialakult a végleges nyomvonal, így elkezdődhettek az engedélyes tervek kidolgozásának munkálatai.

A képviselő közlése szerint a tervezés befejezése és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2015 végén, 2016 elején elkezdődhetnek a kivitelezési munkák.

A 4-es főút Hajdúszoboszló felől Debrecenbe vezető szakaszát a 47-es számú főúttal összekötő elkerülő nemcsak tehermentesíti a várost a tranzitforgalomtól, amely átlagosan napi 1200-1300 kamiont jelent, hanem biztosítja majd a déli ipari park és a repülőtér közvetlen csatlakozását a országos közúti hálózathoz – jegyezte meg Pósán László.

Forrás: MTI  (btár \ bám \ bdó)
.

(Ezt a cikket 246 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?