OPTIFUEL CHALLENGE 2014 – A RENAULT TRUCKS T BESZÁLL A VERSENYBE

A Renault Trucks 2014. tavaszától kezdi el az elődöntős válogatásokat a takarékos vezetés címén meghirdetett versenyben. A legjobb európai gépkocsivezetők a modellpaletta zászlóshajóján, a Renault Trucks T fülkéjében foglalnak helyet. 19 ország, 34 győztese fogja kvalifikálni magát a késő ősszel megrendezésre kerülő döntőben.

optifuel_challenge_annonce_2014_10A Renault Trucks szervezésében 2014. tavaszán indul útjára másodszor az Optifuel Challenge európai versenye, melynek fő célja a fogyasztás csökkentése. A verseny Európában, valamint Marokkóban, Tunéziában és Oroszországban zajlik majd. Az elődöntők során a résztvevők Renault Trucks T járművek fedélzetén teljesítik az előre meghatározott útvonalat. A célba érkezést követően az Optifuel Infomax (a fogyasztás mérésére és elemzésére szolgáló szoftver), valamint az Optifleet (flottakezelési megoldások) segítségével fogják kielemezni az üzemanyag fogyasztást és a sebességet a Renault Trucks helyi szakértői.

A szállítmányozó cégek szabadon nevezhetik sofőrjeiket az Optifuel Challenge hazai elődöntőire, akik közül a legjobbak az országos döntőben mérik majd össze a tudásukat. Az országonkénti versenysorozatok győztesei közül kerül ki az a 34 versenyző, akik részt vesznek az európai finálén 2014. őszén.

Ez a verseny hivatott támogatni a Renault Trucks azon szándékát, hogy minél több segítséget nyújtson mind a vállalatok, mind a sofőröknek a gazdaságos vezetéstechnika elsajátításában és bizonyíthassák ügyességüket az üzemanyag fogyasztás mérséklésében, melyhez igen hatékony eszközök állnak rendelkezésükre.

optifuel_challenge_annonce_2014_9A Renault Trucks T külső megjelenése, a fülke kialakításának koncepciója és a hajtáslánc minden egyes eleme úgy lett fejlesztve, hogy az üzemanyag fogyasztás a lehető legkedvezőbb legyen. Sőt a Renault Trucks megőrizte az új modellkínálatnál is az Optifuel Megoldásokat, mely magába foglalja például az Optifuel Programot, ahol a szakértők irányításával sajátíthatják el a gazdaságos vezetést, az Optifuel Traininget, az Optifuel Infomaxot, mely softver követi és elemzi a fogyasztást. Az Optifuel Programmal akár 15% megtakarítást érhet el a teljes flottánál.

Végül minden Renault Trucks T járműben megtalálható az Optifleet flottakezelő informatikai rendszer. Az Optifleet egy döntést segítő eszköz, melynek köszönhetően kézben tarthatja költéseit, elengedhetetlen elemzéseket biztosít a cégvezetőknek, flotta managereknek és gépkocsivezetőknek is. Ez akár 5000 € megtakarítást jelenthet évente és járművenként.

optifuel_challenge_annonce_2014_4Mindezek a szolgáltatások és technológia újdonságok elérhetőek lesznek a fuvarozó cégek és sofőrjeik részére is az Optifuel Challenge 2014 során és tökéletes példája a Renault Trucks elkötelezettségének ügyfelei felé.

A közép-kelet Európai régióból 6 ország vesz részt az Optifuel versenyen, melyek a következők: Bulgária, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Lengyelország. A részletes programmal és a jelentkezési feltételek részleteivel rövidesen jelentkezünk.

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 364 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?