OXXO Racing: Idén már „A” motorral versenyez Major Benedek

Major Benedek, az OXXO Energy Truck Race Team 17 éves kamionversenyzője tavaly indult először az FIA Kamion Európa-bajnokságon, ahol az MAN gyári „B” motorját kapta meg.
Ezzel a technikával négy futamgyőzelmet szerzett, egyszer második lett, és 91 pontjával a 10. helyen végzett a bajnokságban. Ő lett – 16 évesen – a Kamion Európa-bajnokság legfiatalabb versenyzője és futamgyőztese, és a Zolderi rajtbalesete kivételével minden futamon sikeresen célba ért.
Eredményei elismeréseként az MAN 2014-ben már a gyári „A” motorral támogatja Benedeket, vagyis ugyanazzal a technikával vág neki a szezonnak, mint csapattársa, Kiss Norbert.

Nagyon örülök neki, hogy az MAN kiemelt pilótái között lehetek – mondta Benedek -. Még nem vezettem „A” motoros kamiont, de Norbitól tudom, hogy valamennyivel erősebb, és dinamikusabb, mint a tavalyi motorom. Várom nagyon a Jaramai tesztet, hogy kipróbálhassam, ráadásul ott lesz összehasonlítási alapunk is a telemetriai adatok alaján.
A cél azért még nem ugyanaz a két pilóta számára, hiszen Beninek ez még csak a második szezonja lesz, így amíg Norbi a bajnoki címért indul, ifjú pilótánk az első 6-ben szeretne végezni:

Első szezonomban a pontszerzés volt a cél, ehhez képest komoly eredményeket értem el – folytatja Beni –, idén előrébb szeretnék lépni, jó lenne a top 6-ban végezni, és nagy álmom egy elsőfutamos győzelem, ami persze rettentően nehéz, nagyon sok mindennek kell hozzá összejönnie. Az alapvető cél persze továbbra is a fejlődés, a versenykilométerek gyűjtése, újabb kihívások várhatnak rám, hiszen ha sikerül gyorsulnom, más pilóták között fogok versenyezni – a mezőny elejében -, mint tavaly. Nagyon várom a szezonkezdést, az első futamokat és remélem, sikerül sok örömöt okozni a hazai rajongóknak!

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 213 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?