Völner: 1600 kilométer utat újít fel a közútkezelő

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. három párhuzamosan futó programban országszerte közel 1600 kilométer utat újít fel mintegy 165 milliárd forintból – közölte az infrastruktúráért felelős államtitkár a közútkezelő tájékoztatása szerint csütörtökön Szomoron, ahol megkezdődött a Zsámbék-Bajna összekötő út két kilométeres szakaszának felújítása.

m1-110611Szomor térségében a szükséges helyeken kicserélik a pályaszerkezetet, új kopóréteget építenek be és a teljes szakaszon új burkolati jeleket festenek fel. A 1105-ös mellékúton folyó munkálatok bruttó költsége 123 millió forint. A beruházás április elejére készül el, addig forgalomkorlátozások lesznek.

Komárom-Esztergom megyében idén és jövőre több mint 46 kilométernyi útszakaszt hoz rendbe az állami közútkezelő ötmilliárd forintot meghaladó keretösszeggel.

Az M1-es autópályán 2015 végére 24 kilométeren fél pályán lesznek felújítások, a bábolnai csomópontnál az autópálya mindkét oldalát felújítják, Tatánál másfél kilométeren öt méter magas zajvédő fal építenek – tudatta a közútkezelő szervezet.

Forrás: MTI  (bfi \ bpt)
.

(Ezt a cikket 207 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?