Hírek Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Szervezetek hírei

Felújítja több fővárosi főút egy-egy szakaszát a BKK

Felújítja több fővárosi főút egy-egy szakaszát tavasszal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A BKK Közút Zrt. úthibák javításán dolgozó munkatársa aszfaltot egyenget lapvibrátorral Budapesten, a XI. kerületi Duránci és a Hunyadi Mátyás út sarkán 2013. január 24-én. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint naponta 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain a csapadékos, téli időben. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A BKK Közút Zrt. úthibák javításán dolgozó munkatársa aszfaltot egyenget lapvibrátorral Budapesten.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

A BKK hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint március közepétől a Jászberényi út és a Grassalkovich út egy-egy szakaszát, az Ócsai úton a MÁV-vágányok feletti és a Gyáli-patakon átívelő közúti és gyalogoshidat újítják fel és újrafestik tíz kerületben a kereszt- és a hosszirányú kopott útburkolati jeleket. A munkálatok mintegy félmilliárd forintba kerülnek és várhatóan május 31-éig tartanak.

A Jászberényi utat az Élessarok és a Maglódi út között újítják fel, egyes pontokon a pályaszerkezetet teljesen kicserélik. Az építés idején félpályás útlezárásra kell számítani. A Jászberényi út rekonstrukciójához kapcsolódva 2014 szeptemberétől a kivitelezési munkák folytatódnak a Kőrösi Csoma Sándor út Liget tér és Mádi utca közötti szakaszán.

A Grassalkovich úton a Haraszti úti és az Ócsai úti felüljáró közötti útfelújításban mintegy 450 méter hosszon megújul a burkolat, ezen a szakaszon szintén félpályás útlezárás lesz a felújítás ideje alatt.

Az Ócsai úti MÁV-vágányok feletti híd felújításakor a híd dilatációs szerkezetének cseréjét végzik el, valamint felújítják a Gyáli patak feletti közúti és gyalogoshidat.

Az útfelújítások mellett a BKK újrafesti a kereszt- és hosszirányú kopott útburkolati jeleket a III., a IV., a VIII., a IX., a XI., a XIII., a XIV., a XVIII., a XIX. és a XXII. kerületben. A kivitelezés általában az éjszakai órákban történik, ezért nem várható jelentősebb forgalomkorlátozás.

Forrás: MTI  (btiv \ gfp \ bzt)
.

(Ezt a cikket 275 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .