A kiemelkedő képességek és a magas színvonalú kényelem a szabadság kulcsa, a mindenfajta útra és feladatra kész Volkswagen Multivan Alltrack pedig kiváló példa mindkettőre. A kikötőben stílusos hajóutánfutó-vontató, a városban pedig tágas és megbízható partner, amely elegáns megjelenésének köszönhetően az Operaház előtt is jól mutat, bőséges belterével pedig minden vásárláshoz elegendő rakteret kínál. Végül, de nem utolsósorban 4MOTION összkerékhajtásával és további terepes technikáival a Multivan Alltrack éppúgy a kanyargós országutak, mint a műutaktól távoli vidékek mestere.
Az ötlet – Már a Multivan Alltrack neve is önmagáért beszél: mindenfajta útra és terepre készült autó. Ám mindenekelőtt a Volkswagen egyik Multivan modelljéről van szó, annak immár legendás sokoldalúságával. Ezen alapvető adottságai mellett számtalan felszerelése biztosítja, hogy a Multivan Alltrack minden elképzelhető feladatot – azok összes szállítási igényével – könnyedén old meg, legyen szó akár a legnehezebb transzport-megbízásokról. A Volkswagen Haszonjárművek Multivan Alltrack modellje alapvetően eltér a piacon kapható többi „igáslótól”, egyebek mellett fényesre polírozott, 19″ átmérőjű könnyűfém keréktárcsáival, „Holdfény gyöngyház” árnyalatra fényezett külseje kifinomult részletmegoldásaival és utastere igényes hangulatával.

Jól felszerelt – Az alsó motorvédő lemezzel ellátott, szürke kontraszt árnyalatra fényezett és kimondottan robusztus első és hátsó lökhárító harmonikus együttest alkot a visszafogottan elegáns külsővel, akárcsak a kerékjáratok szegélyei, az oldalsó védőburkolatok és a rakodóperem védőborítása. E jól érzékelhető kettősség szándékos, s a Multivan Alltrack két világának egyfajta metaforája: első osztályú kvalitások a műúton és attól távol egyaránt. E koncepció jelenik meg következetesen utasterében is, amely minőségi és tartós anyagaival, magas fokú funkcionalitásával és a világjárók karakteres vonzerejével tűnik ki. Az igényesen varrott, kék-szürke árnyalatú legfinomabb natúr bőr igényes kontrasztot alkot a „vinterio” eljárással készült, sötétbarna eredeti hajópadlóval. Az alumíniumkeretes ablakok szegélye mentén húzódó, tenyérnyi szélességű dekorcsík szintén e porózus anyagból készült. E sáv a kartámaszok magasságában fut mindkét oldalon egészen a vezetőtérig, így alkotva vizuális kapcsolatot a középen elhelyezett, jól látható infotainment-rendszerrel, amely a 8″ képátlójú, kapacitív érintőképernyőről vezérelhető. A megfelelő színvonalú hangzásvilágról a centersugárzóval a Dynaudio Surround hangrendszer gondoskodik.

A padlózatban masszív sínrendszer járul hozzá a beltér kiemelkedő funkcionalitásához. A Multivan Alltrack mozgatható ülései számára kínált variálható alapon túl, mobil konyhamodul is rendelhető, amely a menetirányra merőlegesen a bal oldalon vagy az első ülések mögött egyaránt elhelyezhető. A könnyen beállítható és sokrétűen variálható modul a hűtőszekrény mellett gáztűzhelyet és frissvíz-tartállyal kiegészített mosogatót is kínál. Igény szerint a járművön kívül is használható, vagy – amennyiben az elkövetkező utazás során épp nem lenne rá szükség – a garázsban is tárolható.

Úttalan utakon is otthonosan – A Multivan természetesen jóval több erényt is kínál a puszta megnyerő külsőnél. 4Motion összkerékhajtás rendszerében nagy erejű 2.0 TDI erőforrás dolgozik, amely a hátsó tengely elé épített Haldex-tengelykapcsoló felé továbbítja tekintélyes, 132 kW/180 LE teljesítményét. A jármű terepszöge elöl 21, hátul 15 fok. Masszív, 19″ átmérőjű könnyűfém keréktárcsáival a legkülönlegesebb feladatok megoldására is készen áll.

Tartós – A Volkswagen Haszonjárművek Multivan Alltrack modelljével e klasszikus járműben rejlő óriási lehetőségekre hívja fel a figyelmet: e piaci szegmens Alsó-Szászország fővárosában készült alapítója továbbra is mércéül szolgálhat minden vetélytársa számára. Megbízható minősége, magas fokú gazdaságossága és sokoldalúsága, s nem utolsósorban időtlen vonzereje jelenti azon erényeit, amelyeket az ügyfelek oly nagyra értékelnek Volkswagen egyterűjükben – immár több mint hat évtizede.

E tanulmánymodelljével a Volkswagen Haszonjárművek az összkerékhajtás területén szerzett sokéves tapasztalatait is középpontba kívánja állítani, amelynek hagyományai 29 esztendőre, egészen a T3 Transporter mikrobusz- és zárt áruszállító változatáig nyúlnak vissza. A Caddy 4MOTION egyedülálló sikereket ért el az elmúlt öt év során, 2010 óta pedig különböző változataival és egyre bővülő képességeivel az Amarok pickup állít új mércét kategóriájában. 2012-ben az Achleitner összkerékhajtásával készülő Crafter 4MOTION tette teljessé a márka 4×4-es palettáját.

Mindez pedig nemcsak bővíti a kínálatot, hanem az ügyfelek egyértelmű igényeinek kielégítése is, hiszen Európában minden ötödik Volkswagen haszongépjárművet összkerékhajtással rendel meg tulajdonosa. Egyetlen más hasonló gyártó sem élvez ekkora népszerűséget e hajtástechnikával.

Forrás: Volkswagen Haszonjárművek
.

(Ezt a cikket 219 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?