Gazdaság Hírek Közút

Április elejéig befejezik a 37-es főút felújítását

Április elejéig befejezik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 37-es számú főút felújítását, a munkálatok Gesztelytől a sátoraljaújhelyi határátkelőig tartanak majd, amely mintegy 32 kilométernyi útfelület megújítását jelenti – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

kozutPécsi Norbert Sándor azt mondta, a 37-es főút régóta várt felújítása összesen kilenc szakaszon valósul meg ez év tavaszáig. A kivitelezést a COLAS Út Zrt. végzi, a beruházás mintegy nettó 1,53 milliárd forintba kerül.

Hozzátette, a tavalyi év végén indult projekt részeként már megújult a Szerencs és Bodrogkisfalud közötti út 6,33 kilométeres, a Szegi és Szegilong közötti rész 1,9 kilométeres, a Károlyfalva és Sátoraljaújhely közötti 3,22 kilométeres, valamint Sátoraljaújhely és a határátkelő közötti mintegy 1,6 kilométeres szakasza.

A fennmaradó mintegy 19 kilométernyi, felújításban érintett útszakaszon a megfelelő időjárási körülmények között március végéig, április elejéig befejeződnek a kivitelezési munkálatok – hangsúlyozta Pécsi Norbert Sándor.

A szóvivő kitért arra is, hogy a projekt során a felső 10 centiméternyi elhasználódott, elöregedett útburkolatot visszamarják a szakemberek és új, nagyobb szilárdságú aszfaltréteget építenek be. Az építés ideje alatt jelzőőrrel irányított félpályás útlezárásra kell számítani a közlekedőknek, a forgalmat egy sávon azonban folyamatosan biztosítja a kivitelező és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – jegyezte meg a szóvivő.

Forrás: MTI  (bbv \ gry)
.

(Ezt a cikket 169 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .