Vasúti baleset Szentesnél – Nyomozást indított a rendőrség

Tömegszerencsétlenséget okozó, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a hétfőn Szentesen történt vasúti baleset ügyében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.

Összeroncsolódott kamion és motorvonat Szegvár és Szentes között, az Ipartelepi úti vasúti átjáróban 2014. március 3-án, miután a kukoricát szállító teherautó fennakadt a síneken és összeütközött a kétkocsis motorvonattal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a balesetben tizenhárman sérültek meg. Közülük egy életveszélyes sérültet, a kamion sofőrjét mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára, egy másik ember sérülése súlyos, a többiek könnyebben sérültek meg, őket Szentesen és Hódmezővásárhelyen látják el. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel. MTI Fotó: Donka Ferenc
Összeroncsolódott kamion és motorvonat Szegvár és Szentes között, az Ipartelepi úti vasúti átjáróban 2014. március 3-án, miután a kukoricát szállító teherautó fennakadt a síneken és összeütközött a kétkocsis motorvonattal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a balesetben tizenhárman sérültek meg. Közülük egy életveszélyes sérültet, a kamion sofőrjét mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára, egy másik ember sérülése súlyos, a többiek könnyebben sérültek meg, őket Szentesen és Hódmezővásárhelyen látják el. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel.
MTI Fotó: Donka Ferenc

Szentesen az Ipartelepi úton egy személyvonat és egy kamion ütközött össze. Egy kukoricát szállító teherautó a Téglagyári úti vasúti átjárón akart áthaladni a fénysorompó villogó fehér jelzésénél, amikor a félpótkocsi rögzítésére szolgáló letalpalók felakadtak a vasúti átjáróban. A sofőr elmondása szerint percekig igyekezett elhagyni az átjárót. Eközben érkezett egy motorvonat, vezetője az akadályt észlelve vészfékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni.

Összeroncsolódott motorvonat Szegvár és Szentes között, az Ipartelepi úti vasúti átjáróban 2014. március 3-án, miután egy kukoricát szállító teherautó fennakadt a síneken és összeütközött a kétkocsis motorvonattal. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a balesetben tizenhárman sérültek meg. Közülük egy életveszélyes sérültet, a kamion sofőrjét mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára, egy másik ember sérülése súlyos, a többiek könnyebben sérültek meg, őket Szentesen és Hódmezővásárhelyen látják el. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel. MTI Fotó: Donka Ferenc
Összeroncsolódott motorvonat Szegvár és Szentes között, az Ipartelepi úti vasúti átjáróban 2014. március 3-án, miután egy kukoricát szállító teherautó fennakadt a síneken és összeütközött a kétkocsis motorvonattal.
MTI Fotó: Donka Ferenc

A mentők 13 embert vittek kórházba, közülük négyen súlyosan, kilencen könnyebben sérültek meg. A Szolnok-Szentes-Hódmezővásárhely vasútvonalon kedd hajnalra állt helyre a forgalom.

Forrás: MTI  (bkzg \ blz)
.

(Ezt a cikket 333 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Figyelem! Falkavaró tartalom!

Az oldalon felkavaró és megrázó tartalmak jelenhetnek meg! Az erre érzékenyeknek és kiskorúaknak az oldal megtekintése nem ajánlott!