2013 folyamán több mint 700 találmányról szóló dokumentációt nyújtottak be a Scania Szabadalmi osztályára. Ez a szám 40 százalékkal nagyobb, mint az egy évvel ezelőtti.

Megfigyelhető tendencia a svéd gyártónál, hogy a találmányok nagy része a járművek elektronikai és szabályozási rendszereinek fejlesztéséhez kapcsolódik. A Scania Kutatási-Fejlesztési osztályán belül a hajtáslánc szabályozó rendszerein, valamint a hibrid technológián dolgozó osztályoktól származik a legtöbb ötlet, átlagban öt találmány jut minden 10 emberre.

Ezekre alapozva a vállalat számára új rekordot jelentett 2013-ban a 285 darab szabadalmi oltalom alá vont találmány. „Jó érzés az évről évre növekvő számokat látni.” – mondta Stina Sjögren Paulsson, a Scania Szabadalmi osztályának vezetője. „A jelenleg fejlesztés alatt álló termékeink számát figyelembe véve nem lenne meglepő, ha idén még nagyobb mennyiséget érnénk el.”

Mivel a szabadalmi találmányok hatással vannak az egyes országok saját találmányaira és fejlesztéseire, így a Scania teljes szabadalmi portfóliója az elmúlt években folyamatosan növekedett.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 278 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?